Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε διαδηλωτές στο Ισραήλ (Βίντεο)

Αυτοκίνητο παρέσυρε διαδηλωτές στο κεντρικό Ισραήλ, τραυματίζοντας ελαφρά τρεις εξ αυτών, ανέφερε η ισραηλινή αστυνομία.

Σε βίντεο που μετέδωσε η ισραηλινή τηλεόραση, διακρίνεται ένα αυτοκίνητο να παρασύρει διαδηλωτές που είχαν αποκλείσει τμήμα αυτοκινητοδρόμου, εν μέσω κινητοποιήσεων κατά της αμφιλεγόμενης μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος.

«Ήταν μια σκόπιμη επίθεση· το αυτοκίνητο απλώς γκάζωσε προς το μέρος μας», είπε ένας από τους τραυματίες, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο ατυχήματος.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την τροπολογία με την οποία περιορίζεται η δυνατότητα του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ισραήλ να ακυρώνει ορισμένες αποφάσεις της κυβέρνησης εφόσον τις θεωρεί «παράλογες», η οποία πέρασε από την Κνεσέτ με 64 ψήφους υπέρ και καμία κατά, αφού οι βουλευτές της αντιπολίτευσης αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Οι διαδηλώσεις εναντίον της τροπολογίας είχαν ξεκινήσει από νωρίς, με τους αστυνομικούς να απομακρύνουν σέρνοντας τους συγκεντρωμένους οι οποίοι είχαν αλυσοδεθεί σε κολόνες και απέκλεισαν τον δρόμο έξω από το κοινοβούλιο.