Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στην Αφρική

Όπως αναφέρει λεπτομερώς ο Martin Armstrong της Statista, ο 65χρονος έκανε την περιουσία του κυρίως στις βιομηχανίες τσιμέντου και ζάχαρης. Ο δισεκατομμυριούχος είναι ο ιδρυτής της Dangote Cement, του μεγαλύτερου παραγωγού τσιμέντου στην Αφρική.


Η καθαρή του περιουσία ξεπερνά με σημαντική διαφορά όλους τους άλλους στη λίστα των πλουσίων της Αφρικής, με τον Νίκι Οπενχάιμερ και την οικογένειά του να βρίσκονται στη δεύτερη θέση με 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Νοτιοαφρικανός Οπενχάιμερ απέκτησε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του στη βιομηχανία εξόρυξης διαμαντιών. Έχοντας κληρονομήσει την οικογενειακή επιχείρηση, την De Beers, ο Oppenheimer πούλησε το υπόλοιπο 40% του μεριδίου τους στην Anglo American έναντι 5,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2011.

Τα ορυχεία δεν έχουν άλλη αναφορά στο top-8 αυτής της λίστας, αν και το τσιμέντο και η ζάχαρη δεν ήταν μόνο μια συνταγή πλούτου για τον προαναφερθέντα Dangote. Με εκτιμώμενη αξία 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Abdulsamad Rabiu από τη Νιγηρία έκανε επίσης την περιουσία του μέσω αυτών των οδών. Σύμφωνα με το Forbes, ο Rabiu κληρονόμησε γη από τον πατέρα του και αρχικά δημιούργησε τη δική του επιχείρηση το 1988 εισάγοντας σίδηρο, χάλυβα και χημικά.