Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Τα πρώτα αποτελέσματα της κάλπης

Σε ρυθμούς αυτοδιοικητικών εκλογών κινείται η χώρα αυτή την Κυριακή.

Από τις 7:00 το πρωί άνοιξαν οι 45.444 κάλπες που έχουν στηθεί σε 22.722 εκλογικά τμήματα.

Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με το ποσοστό συμμετοχής των εκλογέων να διαμορφώνονται στο 44,6%.

Από το υπουργείο Εσωτερικών και την εταιρεία Singular Logic εκτιμάται ότι ασφαλή εικόνα για τις 13 περιφέρειες και για τους 6 μεγαλύτερους δήμους (Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πατρέων, Ηρακλείου Κρήτης, Πειραιώς και Λαρισαίων) θα έχουμε περίπου στις 22:00.

Οι κάλπες έκλεισαν και πλέον μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Τα αποτελέσματα του exit poll του Ράδιο ΒΕΡΑ για τις δημοτικές εκλογές στον Βόλο είναι, σύμφωνα με το thenewspaper.gr:

Αχιλλέας Μπέος: 50-55%

Ν. Παπαπέτρος: 31-36%

Απ. Ριζόπουλος: 10%

Πανηγυρικό είναι το κλίμα στο εκλογικό κέντρο του Αχιλλέα Μπέου μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των exit poll.

Αυτοδιοικητικές εκλογές: 31%-35% ο Ζέρβας στο 23%-27% ο Αγγελούδης – Exit Poll στη Θεσσαλονίκη

Στον δεύτερο γύρο, την επόμενη Κυριακή (15/10) θα «λύσουν τις διαφορές» τους ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Στέλιος Αγγελούδης.

Και αυτό γιατί στην εκλογική μάχη για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος κ. Ζέρβας δεν φτάνει το 43% που απαιτείται για την εκλογή του από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Ειδικότερα, όπως δείχνει το exit poll της Interview για την POLITIC, ο κ. Ζέρβας και ο κ. Αγγελούδης είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα αναμετρηθούν εκ νέου στον δεύτερο γύρο.