Αυτό ήταν το μεγάλο κόλπο του Τράγκα με τις αποδείξεις

Ένα από τα «κόλπα» του δημοσιογράφου για να δικαιολογεί τα χρήματα που φέρεται να κέρδιζε από εκβιασμούς

Πάνω από 140 εκατομμύρια ευρώ αποτιμάται η περιουσία του Γιώργου Τράγκα. Ο δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2021 αφήνοντας πίσω του δεκάδες ακίνητα στις πιο ακριβές περιοχές του κόσμου, μετρητά, ράβδους χρυσού αλλά και θυρίδες που ουδείς γνωρίζει το περιεχόμενό τους.

Όσα αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Mega.

Οι αρχές προχώρησαν στη δέσμευση της περιουσίας του Τράγκα δημιουργώντας ερωτήματα, ενώ οι αρμόδιοι ψάχνουν πλέον με ποιον τρόπο ο δημοσιογράφος απέκτησε τόσα πολλά χρήματα αλλά και ακίνητα κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Ένα από τα «κόλπα» του δημοσιογράφου για να δικαιολογεί τα χρήματα που φέρεται να κέρδιζε από εκβιασμούς αποκάλυψε το Mega.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο έπειτα από καταγγελίες που είχαν φτάσει στην Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, είχε γίνει γνωστό ότι ο Γιώργος Τράγκας απειλούσε με δημοσιεύματα επιχειρηματίες. Τους ζητούσε μάλιστα μεγάλα χρηματικά ποσά, ορισμένες φορές και με τη μορφή «μηνιάτικου» για να μην δυσφημούνται οι εταιρείες τους.

Όταν παραλάμβανε τα ποσά αυτά, ο Γιώργος Τράγκας εξέδιδε εικονικές αποδείξεις από ένα κοινό μπλοκ αποδείξεων. Με αυτόν τον τρόπο ήθελε να δείξει ότι υπάρχει μία νομιμότητα στις συναλλαγές του με τους επιχειρηματίες.

Από τα στοιχεία που προσκόμισαν στις Αρχές οι επιχειρηματίες, αυτές οι αποδείξεις δεν είχαν πάνω τους κάποιο φορολογικό στοιχείο, ήταν ουσιαστικά εικονικές αποδείξεις. Παράλληλα, στο πόρισμα των 60 σελίδων, αναφέρεται ρητά ότι ο Γιώργος Τράγκας έχει υποπέσει στο αδίκημα της εκβίασης.