Αυτή είναι η νέα αεροπορική εταιρεία των κατεχομένων

Σύμφωνα με το alphanews.live, την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση μεταξύ Κωνσταντινούπολης και του «αεροδρομίου» από τη νέα «αεροπορική εταιρεία» με την ονομασία «Fly Kıbrıs».

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το παράνομο «Μπαϊράκ» μεταδίδει ότι η πτήση με κωδικό FH104 πραγματοποιήθηκε με αεροσκάφος Airbus A320 με την ονομασία «Şampiyon Melekler» (Πρωταθλητές Άγγελοι) στην μνήμη των Τουρκοκύπριων νέων που έχασαν τη ζωή τους στους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου.

Στην πτήση ταξίδεψαν συνολικά 84 επιβάτες συμπεριλαμβανομένων του «αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού τουρισμού, πολιτισμού, νεολαίας και περιβάλλοντος» Φικρί Ατάογλου, του «υπουργού δημοσίων έργων  και μεταφορών» Ερχάν Αρικλί, του πρώην «αναπληρωτή πρωθυπουργού» Σερντάρ Ντεκτάς, καθώς και δημοσιογράφων και ανθρώπων του τουρισμού.

Η εταιρεία θα πραγματοποιεί δρομολόγια 4 μέρες την εβδομάδα, δύο πτήσεις προς και από Κωνσταντινούπολη και 1 πτήση προς και από Άγκυρα και Σμύρνη.

Η «εταιρεία» θα πραγματοποιεί επίσης πτήσεις τσάρτερ από τα κατεχόμενα προς διάφορες χώρες. Σε πρώτο στάδιο, στις 7 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν  πτήσεις προς το το Μπακού, στις 14 Ιουνίου από την Τεχεράνη και τον Οκτώβριο προ το Αμάν και την Πρίστινα.

Το επόμενο διάστημα η «εταιρεία» θα πραγματοποιεί προγραμματισμένες πτήσεις προς και από προορισμούς, όπως η Τραπεζούντα, η Αττάλεια, το Ορντού και η Σεβάστεια.

Oι Μεχμέτ Γιουτζέλ, Ραούφ Ντενκτάς και Νουσρέτ Πολάτ, μέτοχοι της λεγόμενης εταιρείας, δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου ότι η «Fly KHY» θα συμβάλει σημαντικά στον τουρισμό και την οικονομία των κατεχομένων και θα αποτελεί μία νέα γέφυρα μεταξύ κατεχομένων και Τουρκίας.