Αυτές είναι οι διαφορές στην εκπαίδευση των κοσμοναύτων στη Ρωσία και τις ΗΠΑ

Η εκπαίδευση κοσμοναύτη στη Ρωσία διαφέρει σημαντικά από παρόμοιες πρακτικές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στο γεγονός ότι απαιτεί βαθιά θεωρητική γνώση. Αυτήν την άποψη μοιράστηκε ο διευθυντής του προγράμματος εκπαίδευσης αστροναυτών των ΗΑΕ Salem al-Marri σημειώνοντας ότι οι υποψήφιοι περνάνε πολλές τάξεις με ήδη έμπειρους κοσμοναύτες.

«Στη Ρωσία, παρατηρήσαμε ότι υπάρχει πολλή εκπαίδευση στη θεωρία, καθώς και μάθηση από έμπειρους κοσμοναύτες που έχουν ήδη πετάξει. Στην Αμερική, το κάνουν λίγο διαφορετικά. Πολλή δουλειά DIY σε διάφορους προσομοιωτές. Στη ρωσική εκπαίδευση, φυσικά, υπάρχουν επίσης πολλοί προσομοιωτές, είναι ακριβώς η αναλογία», αναφέρει το RIA Novosti για τη γνώμη του Salem al-Marri.

Τόσο στη Ρωσία όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι εκπαιδευτές δίνουν μεγάλη προσοχή στην ασφάλεια, και σε αυτό τα εκπαιδευτικά συστήματα των δύο διαστημικών δυνάμεων είναι παρόμοια, πρόσθεσε ο al-Marri. Η φυσική καταλληλότητα και η αυστηρή τήρηση όλων των διαδικασιών στην εκπαίδευση είναι κοινό σημείο τα δύο συστήματα.

Οι Άραβες αστροναύτες έχουν την ευκαιρία να συγκρίνουν, αφού εκπαιδεύτηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κοσμοναυτών στη Ρωσία για περίπου ενάμιση χρόνο, ενώ μελετούσαν υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτών της NASA για σχεδόν ένα χρόνο.