Αυτές είναι οι 10 πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο το 2022

Η κύρια αιτία της αύξησης της τιμής στη Δυτική Ευρώπη ήταν η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου

Το κόστος ζωής αυξήθηκε κατά 8,1% το 2022, λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία και των επιπτώσεων της πανδημίας, σύμφωνα με τον φετινό Παγκόσμιο Δείκτη Κόστους Ζωής που δημοσιεύτηκε από την Economist Intelligence Unit (EIU).

“Ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και οι πολιτικές της Κίνας κατά του Covid έχουν προκαλέσει προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα που, σε συνδυασμό με την αύξηση των επιτοκίων και τις μεταβολές των συναλλαγματικών ισοτιμιών, έχουν οδηγήσει σε κρίση κόστους ζωής σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο Upasana. , επικεφαλής του παγκόσμιου κόστους ζωής για την EIU, σύμφωνα με το CNN.

Και πρόσθεσε: «Μπορούμε ξεκάθαρα να δούμε τον αντίκτυπο στον φετινό δείκτη, με τη μέση αύξηση των τιμών στις 172 πόλεις της έρευνάς μας να είναι η ισχυρότερη που πλέον που έχουμε δει τα 20 χρόνια που έχουμε ψηφιακά δεδομένα.

Η αύξηση των τιμών της βενζίνης στις πόλεις ήταν πολύ ισχυρή. Και τα τρόφιμα, οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και τα οικιακά είδη γίνονται πιο ακριβά για τους κατοίκους των πόλεων». Σύμφωνα με την κατάταξη που συνέταξε το Economist Intelligence Unit, η Νέα Υόρκη είναι η πιο ακριβή μητρόπολη στον κόσμο φέτος, μαζί με τη Σιγκαπούρη. Η πιο ακριβή πόλη της περασμένης χρονιάς, το Τελ Αβίβ, έπεσε στην 3η θέση, ακολουθούμενο από το Χονγκ Κονγκ που ισοβαθμεί με το Λος Άντζελες. Η κατάταξη περιλαμβάνει επίσης τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις. Η Ζυρίχη είναι η πιο ακριβή ευρωπαϊκή πόλη, ακολουθούμενη από τη Γενεύη, το Παρίσι και την Κοπεγχάγη.

Οι 10 πιο ακριβές πόλεις για να ζεις στον κόσμο το 2022

1. Νέα Υόρκη και Σιγκαπούρη (ισόπαλες)

3. Τελ Αβίβ, Ισραήλ

4. Χονγκ Κονγκ και Λος Άντζελες (ισόπαλες)

6. Ζυρίχη, Ελβετία

7. Γενεύη, Ελβετία

8. Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια

9. Παρίσι, Γαλλία

10. Κοπεγχάγη, Δανία

Η κύρια αιτία της αύξησης της τιμής στη Δυτική Ευρώπη ήταν η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου, ως αποτέλεσμα του ρωσο-ουκρανικού πολέμου και των προσπαθειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναζητήσει εναλλακτικές πηγές ενέργειας έναντι του φυσικού αερίου. Το κόστος ενός λίτρου βενζίνης αυξήθηκε κατά 22% σε σύγκριση με την περυσινή περίοδο.