Αυστραλία: Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος παιδεραστών που κακοποιούσε βρέφη

Διεθνές κύκλωμα παιδεραστίας αποκάλυψαν οι Αυστραλιανές αρχές, με το οπτικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει να σοκάρει ακόμα και τους πιο έμπειρους ερευνητές καθώς περιλαμβάνει φρικτά, βίαια, σαδιστικά, σεξουαλικά βασανιστήρια μωρών.

Έπειτα από έρευνα τριών ετών, σε συνεργασία με τις αρχές της Νέας Ζηλανδίας, συνελήφθησαν 121 άνδρες, ενώ σώθηκαν συνολικά 51 παιδιά.

Η Hilda Sirec, Διοικητής του AFP για το Αυστραλιανό Κέντρο για την Καταπολέμηση της Εκμετάλλευσης Παιδιών, είπε ότι η Επιχείρηση Molto ξεκίνησε αφού οι αρχές ενημερώθηκαν για μια διαδικτυακή πλατφόρμα κοινής χρήσης αρχείων τύπου dropbox που ονομάζεται Mega NZ. “Χρησιμοποιείται για νόμιμους σκοπούς, αλλά αυτοί (οι παραβάτες) το χρησιμοποιούσαν για παράνομη δράση», είπε. «Η Mega NZ ήταν πολύ καλή στο να μας ενημερώσει… συνεργάστηκαν πολύ καλά με τις αρχές της NZ σε αυτό το θέμα». Η κ. Sirec αποκάλυψε στην Courier Mail ότι το υλικό που εντοπίστηκε προκάλεσε σοκ.

«Υπήρχαν τα πάντα από τις διαφορετικές κατηγορίες, αλλά και μερικά φρικτά βίαια, σαδιστικά, σεξουαλικά βασανιστήρια βρεφών. Ορισμένες από τις εικόνες ήταν απλώς φρικτές. Κάποια ήταν σε κλίμακα βασανιστηρίων και προσβολής που είδαν με σοκ ακόμη και οι έμπειροι ανακριτές μας».

Πρόσθεσε ότι μέρος του υλικού περιέχει παιδιά να κακοποιούνται σε περιβάλλοντα που θεωρούνταν φαινομενικά εύπορα και υγιή.