Αυστραλία: 16χρονοι έκλεψαν αυτοκίνητα αξίας 500.000 ευρώ και τα πόσταραν στα κοινωνικά δίκτυα

Η επιθυμία για μια παράνομη γρήγορη βόλτα και η διάθεση για επίδειξη στα social media οδήγησαν τρεις ανήλικους στη φυλακή

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τρεις ανήλικοι, μεταξύ των οποίων ένας δεξαεξάχρονος και μία δεξαεξάχρονη, συνελήφθηκαν στα Νοτιοανατολικά της πολιτείας Queensland στην Αυστραλία με την κατηγορία της κλοπής αυτοκινήτου.

Οι τρεις ανήλικοι πιάστηκαν από την τοπική αστυνομία έπειτα από πολύωρη παρακολούθηση με τους αστυνομικούς να προσπαθούν ανεπιτυχώς σε αυτό το διάστημα να ακινητοποιήσουν τα πολυτελή αυτοκίνητα με τη χρήση καρφιών.

Πριν από τη βόλτα, την προηγούμενη μέρα, οι ανήλικοι δράστες είχαν φροντίσει να κλέψουν ένα Toyota Land Cruiser και μία Bentley Bentayga από διαφορετικές περιοχής της πολιτείας της Αυστραλίας. Στη δεύτερη μάλιστα περίπτωση αφαίρεσαν τα κλειδιά από τον ιδιοκτήτη της Bentley ενώ αυτός κοιμόταν, με τα κλειδιά να βρίσκονται δίπλα του στο κομοδίνο.

Ένα από τα στοιχεία κλειδιά που οδήγησε στη επιτυχημένη σύλληψη των ανήλικων δραστών ήταν η… αδιαφορία που επέδειξαν για το γράμμα του νόμου αλλά τις συνέπειες που μπορεί να έχει η κλοπή αυτοκινήτου.

Μάλιστα έκαναν τη δουλειά της τοπικής αστυνομίας πιο εύκολη αφού θέλοντας να κομπάσουν για την πράξη τους ανάρτησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης videos την ώρα που οδηγούν τα κλεμμένα αυτοκίνητα.

Η βόλτα των ανήλικων με τα κλεμμένα πολυτελή αυτοκίνητα έφτασε στο τέλος της όταν αποφάσισαν να επισκεφτούν ένα εμπορικό κέντρο με την Αστυνομία να τους στήνει ενέδρα. Τραυματισμός δεν υπήρξε ενώ δεν υπάρχει αναφορά για ζημιές στην Bentayga και το Land Cruiser που βρίσκονται στην κατοχή της αστυνομίας.

Στον 16χρονο απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της παράνομης χρήσης οχήματος και της κλοπής και στον συνομήλικό της απαγγέλθηκε μόνο η κατηγορία της παράνομης χρήσης του οχήματος. Αδιευκρίνιστη παραμένει η σχέση των δραστών με τους ιδιοκτήτες των δύο SUV, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστές οι κατηγορίες που αφορούν τον τρίτο ανήλικο δράστη που συμμετείχε στην κλοπή των πολυτελών αυτοκινήτων.