Αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων

Αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων κατά 15% έχει σhμειωθεί των τελευταίο καιρό με θύματα οδηγούς και πεζούς

Το συγκεκριμένο διάστημα υπάρχει τρομακτική αύξηση των τροχαίων. Μόνο στην Αττική 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο δρόμο και άλλοι 3 νοσηλεύτηκαν σοβαρά.

Το τελευταίο θύμα ένας αστυνομικός, ηλικίας 43 ετών, που «έσβησε» στον δρόμο, όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Κατεχάκη, ενώ είχε μόλις φτάσει στο σημείο για να επιληφθεί ενός τροχαίου ατυχήματος.

Λίγες ώρες νωρίτερα, το πανελλήνιο σόκαρε η είδηση ότι μία ηλικιωμένη οικιακή βοηθός παρασύρθηκε στην Κηφισίας, ενώ το τρίχρονο κοριτσάκι που συνόδευε στο σχολείο του δίνει από την Πέμπτη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Τροχαία: Αύξηση των νεκρών πεζών το 2023

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου, το πρώτο πεντάμηνο του 2023 υπήρξε 15% αύξηση των νεκρών σε τροχαία στην Ελλάδα. «Μετράμε 38 νεκρούς από παρασύρσεις σε πέντε μήνες. Αυτό δείχνει απροσεξία όχι μόνο των οδηγών αλλά και των πεζών» είπε η κα Δημογλίδου στο OPEN.

«Είναι ατομική ευθύνη του καθενός η οδική ασφάλεια. Καταλαβαίνουμε πως η καθημερινότητα είναι δύσκολη αλλά όταν οδηγούμε τα μάτια και τα χέρια μας δεν πρέπει να απασχολούνται με τίποτα άλλο. Τα μάτια μας είναι στο δρόμο και τα χέρια μας στο τιμόνι. Ένα δευτερόλεπτο μπορεί να κοστίσει μία ανθρώπινη ζωή όπως είδατε με τον 43χρονο συνάδελφο, δεν θέλω να κατηγορήσω τον οδηγό που τον παρέσυρε, η κυρία επίσης με το παιδί στην Αλεξάνδρας» τόνισε η κα Δημογλίδου.

Το 3χρονο παιδάκι που παρασύρθηκε μαζί με τη γιαγιά του στην Αλεξάνδρας ακόμα δίνει μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. «Σίγουρα τα περισσότερα τροχαία στον αστικό ιστό, είναι πως τα χέρια απασχολούνται αλλού. Μας λένε ένα δευτερόλεπτο πάτησα το κινητό, άλλαξα σταθμό στο ραδιόφωνο. Είναι σημαντικό επίσης πως έχουμε μικρές αποστάσεις τα οχήματα μεταξύ τους» σχολίασε η κα Δημογλίδου και τόνισε πως σε ένα τροχαίο δεν φταίει πάντα μόνο ο οδηγός.