Αφιέρωμα FIBA στους Αντετοκούνμπο: «Το αμερικανικό όνειρο, σφυρηλατημένο στην Αθήνα»

«Είναι μια επική ιστορία που ταιριάζει απόλυτα στα κινηματογραφικά παραμύθια», αναφέρει αρχικά η FIBA.

«Είναι διαφορετικό τώρα», σκέφτεται ο 30χρονος Θανάσης. «Μερικές φορές, όταν επιστρέφω στην Ελλάδα, προσπαθώ να περπατήσω εκεί, απλώς για να παρακινήσω τον εαυτό μου, απλώς για να εκτιμήσω όλα όσα έχουμε περάσει».
Αυτοί οι δρόμοι οδήγησαν τόσο απίθανα σε τρεις τίτλους του NBA κρυμμένους στην οικογενειακή συλλογή.

Επί του παρόντος, επιδιώκουν από κοινού έναν τίτλο πρωταθλήματος, στο ΕuroBasket 2022.

«Είναι μια απίστευτη εμπειρία», δηλώνει ο Γιάννης. «Μερικές φορές, όταν βιώνεις την εμπειρία και δημιουργείς ιστορία, βρίσκεσαι στη στιγμή και δεν το συνειδητοποιείς. Αλλά ξέρω ότι σε 10, 15, 20 χρόνια από τώρα, θα κοιτάξουμε πίσω και θα είμαστε σαν, “ουάου, όπως και οι τρεις μας”. Μπορούμε να μοιραστούμε και να νιώσουμε την ίδια ιστορία, και αυτό είναι μοναδικό.»

Και συνεχίζει ο Κώστας: «Ξέρετε, δεν προσπαθούμε να πούμε ότι κάποιος είναι καλύτερος από τον άλλον. Απλώς προσπαθούμε να κάνουμε τους πάντες καλύτερους ταυτόχρονα. Βοηθάω τον Γιάννη. Ο Γιάννης με βοήθησε. Ο Θανάσης βοηθά τον Γιάννη. Βοηθώ τον Άλεξ και το αντίστροφο.»

Ο Θανάσης προσθέτει: «Υπάρχει ανταγωνισμός και κίνητρο, κυρίως. Επειδή ο καθένας είναι διαφορετικός. Κάθε παίκτης είναι διαφορετικός. Και απλώς οδηγήσαμε τον εαυτό μας, οδηγήσαμε ο ένας τον άλλον, για να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας».

Στην πραγματικότητα-όπως σημειώνει η FIBA-, όλοι προσπαθούν να μιμηθούν το τοτέμ που είναι γνωστό σε όλους ως The Greek Freak.

«Είναι τιμή μου που μπορώ να μοιράζομαι το γήπεδο κυριολεκτικά με τα αδέρφια μου – και με τα άλλα αδέρφια μου – όλους μας μαζί», λέει ο Θανάσης.