ΑΕΛ: «Πλήρης δικαίωση για ΠΑΣ Γιάννινα, άνοδος ή αποζημίωση»

ΑΕΛ

Η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού αναφορικά με τον ΠΑΣ Γιάννινα, κάνοντας λόγο για δικαίωση της καταγγελίας της.

Ταυτόχρονα, η θεσσαλική ομάδα φέρεται αποφασισμένη να διεκδικήσει επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα τη νέα περίοδο ή (χρηματική) αποζημίωση από τις ομάδες της Λίγκας, εκτός του Ολυμπιακού, που είχαν απορρίψει το αίτημά της για μη επικύρωση της βαθμολογίας.

Η ανακοίνωση:

«Η απόλυτη δικαίωση για την ΑΕΛ, αφού με παμψηφεί απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού καταδικάστηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα για “βαριά” παράβαση της νομοθεσίας περί νομίμου μεταβιβάσεως των μετοχών ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δέχθηκε ότι ο Γιώργος Χριστοβασίλης με σκοπό να παραπλανήσει τον συνεταιρισμό της Super League 1 μεταβίβασε το 51% των μετοχών του ΠΑΣ Γιάννινα στον συνεταίρο, του ιδιοκτήτη της Ξάνθης Πολυχρόνη Συγγελίδη, Γιάννη Αυδή ο οποίος λίγες βδομάδες πριν είχε πωλήσει το κτίριο που στεγαζόταν το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στην Θεσσαλονίκη σε εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

Κατόπιν αυτής της εξελίξεως ο ΠΑΣ Γιάννινα κινδυνεύει με αφαίρεση 10 βαθμών από τον φετινό βαθμολογικό πίνακα, αλλά η ΑΕΛ επειδή καθυστέρησε η εκδίκαση της υποθέσεως και θα ωφεληθούν άλλες ΠΑΕ από την δική της καταγγελία, θα ζητήσει, είτε την κατ’ εξαίρεση επαναφορά της στην Super League 1 την επόμενη αγωνιστική περίοδο, εάν δεν ανέβει αγωνιστικά την τρέχουσα περίοδο, είτε την αποζημίωση της από τις ΠΑΕ της Super League 1 που με εξαίρεση την ΠΑΕ Ολυμπιακός απέρριψαν την προηγούμενη σεζόν το αίτημα της για την μη επικύρωση της βαθμολογίας, ενώ εκκρεμούσε η βάσιμη καταγγελία της για την παράνομη μεταβίβαση των μετοχών του ΠΑΣ Γιάννινα στον συνεταίρο του ιδιοκτήτη της Ξάνθης από της 27/2/2015 πώληση η οποία κρατήθηκε κρυφή επί 6 ολόκληρα χρόνια μέχρι να αποκαλυφθεί η παρανομία από την ΑΕΛ.

Το ποσό της αποζημιώσεως που θα ζητηθεί από την ΑΕΛ από τις 12 ΠΑΕ και τον συνεταιρισμό θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες».