Αδιάκοπη η μάχη με την κακοκαιρία: Στα 3 μέτρα το νερό στα προάστια της Λάρισας, ανησυχία για Καρδίτσα-Τρίκαλα

Αδιάκοπη η μάχη απέναντι στην φονική κακοκαιρία Daniel, με το νερό να φτάνει στα 3 μέτρα στα προάστια της Λάρισας και την Εθνική Οδό να κλείνει λόγω υπερχείλισης του Πηνειού. Μεγάλη είναι η ανησυχία και για Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Ακόμα μία ημέρα αγωνίας ξημέρωσε για τη Λάρισα, καθώς μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, παρατηρούνται πλημμύρες σε προάστια της πόλης. Από την ημέρα που άρχισε η επέλαση της κακοκαιρίας, έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 10 συμπολίτες μας, στη Θεσσαλία, και δυστυχώς υπάρχουν φόβοι ότι θα αυξηθεί ο τραγικός απολογισμός.

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, η στάθμη του νερού σε Γιάννουλη, Άγιο Θωμά, Εργατικές Κατοικίες και Ιπποκράτη έχει ανέβει στα δυόμιση με τρία μέτρα, ενώ το κέντρο της Λάρισα δεν έχει πληγεί. Τη νύχτα, η στάθμη του Πηνειού ποταμού ανέβηκε στα 10 μέτρα.

Σήμερα το πρωί έγιναν άλλοι 7 απεγκλωβισμοί πολιτών οι οποίοι, κατάφεραν να φτάσουν σε ασφαλές μέρος με τη βοήθεια των διασωστών και έχοντας παραμείνει για πολλές μέρες σε υψηλά σημεία χωρίς νερό, ρεύμα και φαγητό.

Οι πολίτες μεταφέρονται είτε στο γυμναστήριο της Λάρισας, είτε σε δωμάτια ξενοδοχείων, που ήδη έχουν κλείσει οι ίδιοι, καθώς η Πολιτεία δεν έχει μεριμνήσει για την τύχη τους. Υπάρχει παντελής απουσία από τα κλιμάκια του Δήμου, όπως παρατηρείται και έχει ήδη καταγγελθεί από πολλούς πολίτες.

Εκτός από τους άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής από την πρώτη στιγμή, τις εθελοντικές ομάδες από Θεσσαλία και Πειραιά που έφτασαν στη Λάρισα, αλλά και από την Ομάδα Ορμητικών Νερών της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας που δίνουν την ψυχή τους προκειμένου να βγάλουν και τον τελευταίο άνθρωπο που έχει εγκλωβιστεί.

Ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι σήμερα (09.09.2023) οι επιχειρήσεις θα επικεντρωθούν στην Πεδιάδα καθώς μεγαλώνει η ανησυχία για τις περιοχές της Καρδίτσας και των Τρίκαλων.

Λόγω του αυξημένου όγκου υδάτων, διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία, από το 400 χιλιόμετρο (όρια με Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας), έως το 471 χιλιόμετρο (όρια με Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, μέχρι την εξομάλυνση των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Επίσης διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων επί του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα:

  • από την χ/θ 261+280 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Φθιώτιδας) έως την χ/θ 321+580 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Λάρισας), εξαιρουμένων αυτών με προορισμό έως και την πόλη της Λάρισας & από την χ/θ 348+106 (A/K Νίκαιας) έως την χ/θ 400+265 (όρια Δ.Α. Λάρισας με Δ.Α. Πιερίας).

Εξαιρούνται τα οχήματα που έχουν τελικό προορισμό την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, καθώς και τα οχήματα οδικής βοήθειας και οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Τα υπόλοιπα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον ανισόπεδο κόμβο Κλειδίου Ημαθίας (474 χιλιόμετρο) του αυτοκινητόδρομου και μέσω της Εγνατίας Οδού θα κατευθύνονται προς Αθήνα.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.