Αδειάζει και η Θεσσαλονίκη για το Πάσχα, μεγάλες ουρές στα διόδια Μαλγάρων

Αδειάζει και η Θεσσαλονίκη για το Πάσχα

Μεγάλες ουρές άρχισαν να δημιουργούνται από το μεσημέρι στα διόδια Μαλγάρων, καθώς πολλοί είναι οι κάτοικοι Θεσσαλονίκης που εγκαταλείπουν την πόλη για τις ημέρες του Πάσχα.

Από την αρχή της εβδομάδας έως και το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, 27.000 οχήματα πέρασαν από τον συγκεκριμένο σταθμό διοδίων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Όσον αφορά στη σημερινή μέρα, από το πρωί έως και το μεσημέρι, εκτιμάται ότι περίπου 10.000 οχήματα πέρασαν από τα διόδια των Μαλγάρων.

Η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα αναμένεται να «κορυφωθεί» τις επόμενες ώρες και ημέρες, καθώς χιλιάδες οικογένειες, ύστερα από δύο χρόνια περιορισμών, θα επιλέξουν να περάσουν τις γιορτές, είτε στον τόπο καταγωγής τους, είτε σε κάποιον προορισμό της αρεσκείας τους.

«Περιμέναμε αυτές τις ημέρες για να μπορέσουμε να πάμε στο χωριό και να περάσουμε το Πάσχα όλοι μαζί.

Φύγαμε σήμερα γιατί πιστεύουμε ότι αύριο θα έχει περισσότερη κίνηση και θέλαμε να αποφύγουμε την ταλαιπωρία.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιτέλους θα κάνουμε Πάσχα οικογενειακά», ανέφερε οδηγός, ο οποίος μαζί με την σύζυγο και τα δύο τους παιδιά, έφυγαν από τη Θεσσαλονίκη για να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα στο Λιβάδι Ελασσόνας.

Σημειώνεται ότι σε ισχύ βρίσκονται τα αυξημένα μέτρα που έχει λάβει η Τροχαία για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων τις ημέρες αυτές.

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερα αυξημένη είναι η επιβατική κίνηση και στα ΚΤΕΛ της Θεσσαλονίκης.