Άδεια τέλος, ξεκίνησε η μεγάλη επιστροφή: Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια

Η καλοκαιρινή άδεια για όσους είχαν επιλέξει τον Αύγουστο για τις διακοπές τους ή και όσοι αποφάσισαν να πάρουν μια μικρή ανάσα το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου φαίνεται πως τελείωσε, γράφει χαρακτηριστικά το protothema.gr.

Αυτό άλλωστε μαρτυρά και η αυξημένη κίνηση στα λιμάνια των νησιών του Αιγαίου.

Τα καράβια επιστρέφουν στον Πειραιά, την Ραφήνα και το Λαύριο καταφθάνουν «φορτωμένα» με επιβάτες, ενώ δεν λείπουν και οι καθυστερήσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και σε καυγάδες, όπως συνέβη νωρίτερα και στο πλοίο Caldera Vista της Seajet.

Λίγο πριν τη 01:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής το Blue Star το οποίο επιστρέφει από τη Ρόδο στον Πειραιά, έδεσε στο λιμάνι της Πάτμου και η κίνηση ήταν αυξημένη, ενώ την ίδια εικόνα παρουσίαζαν και τα λιμάνια σε Κώ, Κάλυμνο, Λέρο και Χίο.

Η κίνηση αναμένεται να είναι σημαντικά αυξημένη αυτές τις ημέρες, ωστόσο δεν αφορά αποκλειστικά όσους επιστρέφουν, καθώς υπάρχει ακόμα αρκετός κόσμος που δεν έχει ξεκινήσει η άδεια του και επιλέγουν να κάνουν διακοπές προς τα τέλη του Αύγουστου ή και τις αρχές Σεπτέμβρη, για να αποφύγουν την πολυκοσμία.