Αχαΐα: Συνελήφθησαν δύο άνδρες που πήγαν για ψάρεμα με εκρηκτικά στην παραλία της Καλόγριας

Συνελήφθησαν σήμερα Τετάρτη (8/2) δύο άνδρες 66 και 33 ετών, που είχαν πάει για ψάρεμα στην παραλία της Καλόγριας Δυτικής Αχαΐας

από περιοχή της Ηλείας και την κατοχή τους βρέθηκαν 4 αυτοσχέδιες συσκευασίες με εκρηκτική ύλη (πυρίτιδα, δυναμίτιδα).

Οι ψαράδες, πίστευαν ότι η μέρα θα ήταν ιδανική. Είχαν αποφασίσει να ρισκάρουν, αλλά όπως φαίνεται κάποιοι φρόντισαν να ενημερώσουν τους άντρες του Λιμενικού.

Έτσι πριν προλάβουν να σηκώσουν τα δίχτυα τους, έγινε έφοδος και έλεγχος στο σκάφος τους. Διαπιστώθηκε ότι είχαν μαζί τους εκρηκτικά, μέρος των οποίων είχαν χρησιμοποιήσει στο ψάρεμα που έκαναν.

Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για μέσα που χρησιμοποιούνται για τη διενέργεια παράνομης αλιείας. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών υλών.

Σήμερα θα οδηγηθούν ενώπιον της Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πάτρας. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο διερευνάται εάν οι συλληφθέντες ενεργούσαν αυτόνομα ή ανήκουν σε οργανωμένη ομάδα που δρα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Οι ψαράδες οδηγήθηκαν στην ακτή με χειροπέδες. Η είδηση έγινε θέμα συζήτησης στην Αχαϊα και όχι μόνο, με τους ίδιους να ετοιμάζονται να απολογηθούν.