Αχαΐα: Συνελήφθη 50χρονος έμπορος που έκρυβε 14.500 κροτίδες και 2.500 βεγγαλικά στην Κάτω Αχαΐα

Οι αρχές εντόπισαν μεγάλες ποσότητας κροτίδων και ειδών πυροτεχνίας σε κατάστημα γενικού εμπορίου στην πόλη της Κάτω Αχαΐας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», ο 50χρονος έμπορος έκρυβε 14.500 κροτίδες και 2.500 βεγγαλικά, φωτοβολίδες καπνογόνα κ.λπ., σε μια εκ των τριών επιχειρήσεων που διαθέτει.

Έναντι αμοιβής επρόκειτο να τα διοχετεύσει στην τοπική αγορά και κυρίως σε νεαρά άτομα, εκμεταλλευόμενος την αναζήτησή τους για τα συγκεκριμένα προϊόντα ενόψει της κορύφωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην περιοχή.

Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης μετά την «έφοδο» των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, οι οποίοι, αξιοποιώντας πληροφορίες, είχαν θέσει τις κινήσεις του άνδρα υπό παρακολούθηση και κατά τη χθεσινή έρευνα εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το «εμπόρευμα».

Ο 50χρονος, που δεν έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές, τα πωλούσε στη λιανική -περίπου 13 ευρώ το κουτί- και κατά πληροφορίες τις «συναλλαγές» τις έκανε ο ίδιος. Βασική προϋπόθεση για να γίνει η αγοραπωλησία ήταν οι πελάτες να είναι άτομα εμπιστοσύνης.

Το τελευταίο διάστημα είχε γίνει γνωστό από στόμα σε στόμα, πως όποιος ήθελε να προμηθευτεί κροτίδες ή διάφορα είδη πυροτεχνημάτων, θα έπρεπε να έρθει σε επαφή μαζί του.

Κατά τη σύλληψή του φέρεται να παραδέχθηκε στους αστυνομικούς πως είχε παραγγείλει τις ποσότητες από το εξωτερικό με σκοπό να τις διαθέσει κατά την καρναβαλική περίοδο.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και φωτοβολίδων και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πατρών.