Αχαΐα: Στη φυλακή σπείρα που «χτυπούσε» εξοχικά και οχήματα λουόμενων στο Αίγιο

Αχαΐα

Στην τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο, θα έχουν ήσυχο το κεφάλι τους οι ιδιοκτήτες εξοχικών και οι λουόμενοι που επισκέπτονται παραλιακές περιοχές στην Αιγιαλεία, την Κυλλήνη και το

Ξυλόκαστρο, καθώς η δράση της συμμορίας που τα ρήμαζε το περασμένο καλοκαίρι διαλευκάνθηκε μετά από έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας Αιγιαλείας.

Ήδη, έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία δυο σεσημασμένων Ελλήνων που, από τις 31 Ιουλίου ως τις 28 Αυγούστου του 2021, μαζί με έναν άγνωστο ακόμη συνεργό τους είχαν διαπράξει

12 κλοπές σε παραθεριστικές κατοικίες και οχήματα λουόμενων, από τα οποία είχαν αρπάξει χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα, συνολικής αξίας 24.000 ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

Οι διαρρήκτες επέλεγαν να δρουν κυρίως τα Σάββατα που υπήρχαν πλήθη λουόμενων στις παραλίες παραβιάζοντας τα οχήματά τους

ή «ανοίγοντας» τα σπίτια τους, κυρίως σε οικισμούς που ήταν προσβάσιμοι σε οδικούς άξονες για να είναι ευκολότερη η διαφυγή τους.

Για να δυσκολεύουν τον εντοπισμό τους, άλλαζαν σε τακτά χρονικά διαστήματα τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν και τις πινακίδες κυκλοφορίας τους.