Αχαΐα: Κυκλώνας καταλήψεων – Πάνω από 55 σχολεία σε σύνολο 115 είναι σε κατάληψη

Καταλήψεις Σχολείων
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης, υπό κατάληψη τελούσαν χθες 55 σχολεία, επί συνόλου 115, ποσοστό 50%, το οποίο θεωρείται πλέον πολύ σοβαρό.
Αποτελεί ερωτηματικό αν η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει ή θα παρουσιάσει ύφεση.
Η εβδομάδα ξεκίνησε με διαδήλωση στο κέντρο.
Στο επίκεντρο είναι το αίτημα για λιγότερους μαθητές ανά τάξη, οι μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών, τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρίς υγειονομικό προσωπικό και μηδενική επιμόρφωση, η ανεπαρκής και άστοχη προμήθεια μασκών, το ανεπαρκές προσωπικό καθαριότητας, η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων.

 

Η παρέμβαση του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη στη χθεσινή κινητοποίηση.
Ο δήμαρχος εμφανίστηκε στην πορεία των μαθητών που πέρασε έξω από το δημαρχείο, όπου και έγινε στάση για τους χαιρετίσει:
«Στον αγώνα που κάνετε δεν είστε μόνοι σας. Είμαστε όλοι μαζί σας. Οι μαθητές δεν είναι ”κόστος” όπως τους βλέπουν αυτοί που κυβερνούν και που δεν διστάζουν να σκορπούν χρήματα για εξοπλιστικά, να συγκεντρώνουν τον πλούτο για τους λίγους αντί να ασχοληθούν με τα προβλήματα των παιδιών μας.
Είναι μάθημα αγώνα αυτό που δίνετε σήμερα.
Πολλά από τα αιτήματά σας τα έχουμε θέσει εξαρχής ως δημοτική αρχή και τα στηρίζουμε. Καλή συνέχεια, καλό αγώνα».
ΕΛΜΕ Αχαΐας:
Η ΕΛΜΕ μιλά για «δίνη αβεβαιότητας και ανασφάλειας», την οποία έχουν να διαχειριστούν οι εκπαιδευτικοί, δεν αποδοκιμάζει τις καταλήψεις, ούτε και να παίρνει θέση γι’ αυτές
 Η ΕΛΜΕ προτείνει σε κάθε σχολική κοινότητα τη συγκρότηση κινήματος «που θα οργανώσει με επιστημονική και κοινωνική ευθύνη πραγματικά μέτρα υγειονομικής προστασίας και θα υπερασπισθεί δημιουργικά την μορφωτική αποστολή του δημόσιου σχολείου».