ΑΑΔΕ: Μέχρι την Παρασκευή οι πληρωμές για τα κουρεμένα ενοίκια

Τους «ανοιχτούς λογαριασμούς» που έχει με τους ιδιοκτήτες ακινήτων επιχειρεί να κλείσει πριν από το Πάσχα η ΑΑΔΕ ξεκινώντας από σήμερα μπαράζ πληρωμών για τα κουρεμένα ενοίκια. Πιο συγκεκριμένα η ΑΑΔΕ θα τρέξει εντός της εβδομάδας τις διαδικασίες καταβολής των αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων πολλοί από τους οποίους κάνουν υπομονή πολλούς μήνες για να αποζημιωθούν για τις εισοδηματικές απώλειες που έχουν υποστεί.

Έτσι, σήμερα αναμένεται να αποζημιωθούν οι φορολογούμενοι για τα μειωμένα ενοίκια του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020. Οι πληρωμές αυτές αφορούν όσους είχαν υποβάλει για πρώτη φορά δήλωση Covid για τα «κουρεμένα» κατά 40% ενοίκια που εισέπραξαν το τελευταίο δίμηνο του περασμένου έτους. Όοσοι έχουν υποβάλει διορθωτικές δηλώσεις θα πρέπει να κάνουν υπομονή καθώς θα χρειαστεί να γίνει νέα επεξεργασία των στοιχείων και νέα εκκαθάριση των δηλώσεων Covid ώστε να ανοίξει στη συνέχεια ο δρόμος των αποζημιώσεων.

Όμως μέχρι την Παρασκευή οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό τη διπλή αποζημίωση για τα μειωμένα ενοίκια του Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2021 με τα ποσά να φθάνουν έως και το 80% των μισθωμάτων που έχασαν.

  • Οι μισθώσεις να φαίνονται ενεργές στο σύστημα Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης της ΑΑΔΕ.
  • Ο εκμισθωτής-νομικό πρόσωπο να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.
  • Ο μισθωτής-επιχείρηση να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.
  • Ο μισθωτής-εργαζόμενος να τελεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας για τον Μάρτιο.
  • Να έχει υποβληθεί, για τις μισθώσεις αυτές, δήλωση COVID τον Φεβρουάριο.