Α.Τσίπρας: Παρουσιάσατε ξανά ένα success story

Α.Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Βουλή τόνισε ότι η κυβέρνηση πραγματοποιεί το ένα λάθος πίσω από το άλλο, ενώ ξεκαθάρισε ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις έστω και καθυστερημένα.

«Διαπιστώνω δυσανεξία από τα αντιπολιτευτικά έδρανα. Δυσανεξία στην κριτική. Ο διάλογος ο κοινοβουλευτικός έχει και κριτική» τόνισε ο ίδιος, ξεκινώντας την παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής.

«Ζούμε μια έκτακτη, δραματική συνθήκη. Και σε μια συνθήκη όπως αυτή δεν μπορεί η συζήτηση στη Βουλή να έχει χαρακτήρα στείρας αντιπαράθεσης» σημείωσε.

Και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, τόνισε πως, παρά τη σκληρή κριτική, τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δείξει την απαιτούμενη ενσυναίσθηση κρίσιμης πραγματικότητας.

«Έστω και στο και πέντε πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις» είπε, διευκρινίζοντας πως η πρώτη πρέπει να είναι για το πώς θα απαλλαγεί η χώρα με τις λιγότερες απώλειες από τον κλοιό της πανδημίας

και η δεύτερη να δούμε «ποιον δρόμο πρέπει να πάρουμε για να αφήσουμε τα δύσκολα χρόνια και να δώσουμε μια νέα προοπτική στους νέους και τον κόσμο της εργασίας».

Ο ίδιος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως ήρθε στη Βουλή για να «μας παρουσιάσετε ξανά ένα success story».

Η αισιοδοξία δεν πρόκειται να δημιουργηθεί με στημένες δίκες, διώξεις πολιτικών αντιπάλων, αστυνομική καταστολή και καταιγισμό προπαγάνδας, σημείωσε.

«Τα έχει βαρεθεί όλα αυτά ο μέσος πολίτης. Η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή για να παίζουμε παιχνίδια επικοινωνίας. Οι νέοι άνθρωποι απαιτούν για να μας εμπιστευτούν, όλους τους πολιτι8κούς, πρώτα από όλα κατανόηση και σεβασμό και, ασφαλώς, δράση».

«Εμφανίζεστε να μην καταλαβαίνετε τίποτα, να μην καταλαβαίνετε τους ανθρώπους που υποφέρουν και να δράσετε στην κυβέρνηση» απέδωσε ο κ. Τσίπρας στον πρωθυπουργό.

«Αυτό που καταφέρατε να καταστρέψετε με γεωμετρική πρόοδο είναι η εμπιστοσύνη των πολιτών. Ποια εμπιστοσύνη να σας έχουν όταν παρακολουθούν ζαλισμένοι ένα χορό αντιφάσεων, διαχειριστικής ανεπάρκειας;» διερωτήθηκε ο ίδιος.

«Η αυταρέσκειά σας, η ανεπάρκεια του επιτελικού σας κράτους, η ιδεοληψία σας, η εχθροπάθειά σας, η προσφυγή σας στη βία των λόγων και των έργων και πολλαπλασιαστή κρίσης» είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, προσθέτοντας με νόημα πως «κάθε μέρα προετοιμάζετε το λάθος της επόμενης».

Ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε την Φώφη Γεννηματά που είπε σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό με μία μόνο δόση, είμαστε 25οι στην Ευρώπη.

Και απευθυνόμενος τόσο στον πρωθυπουργό όσο και την Ντόρα Μπακογιάννη, σημείωσε: «Φωνάζετε κι εσείς και η αδερφή σας “λένε ψέματα”.

Ή οικογενειακώς δεν ξέρετε τι σας γίνεται, ή σας λένε άλλα οι συνεργάτες σας ή εν πάση περιπτώσει δείτε τα στοιχεία που καταθέτω στα πρακτικά» για να εισπράξει το χειροκρότημα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.