Α.Τσίπρας από Πάτρα: Την Κυριακή ο εφιάλτης τελειώνει – Βίντεο

Αυλαία από την Πάτρα, «όπου η Δεξιά ήταν και θα είναι πάντα μειοψηφία» έριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας στην προεκλογική του εκστρατεία, λέγοντας πως «το μήνυμα που στέλνω είναι ότι θα είναι μειοψηφία σε όλη την Ελλάδα».

«Την Κυριακή λέμε καληνύχτα στον κύριο Μητσοτάκη και λέμε καλημέρα στην αλλαγή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και απευθυνόμενος σε κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό πολίτη της πατρίδας «απλώνουμε το χέρι της ενότητας και της συνεργασίας», όπως είπε.

Δόγμα του σοκ

«Δεν είμαστε εδώ για να ξαναγράψουμε την ιστορία. Είμαστε εδώ για να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία», δηλαδή το «κεφάλαιο της αλλαγής στην Ελλάδα της τρίτης δεκαετίας του 21ου αιώνα», τόνισε και εξαπέλυσε μετωπική επίθεση στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Επί τέσσερα χρόνια μια ολόκληρη κοινωνία βίωσε το δόγμα του σοκ. Από αυτόν που υποσχέθηκε καλύτερες δουλειές, καλύτερους μισθούς και φροντίδα για τη μεσαία τάξη. Και την κατάντησε να ζει με κουπόνια» περιέγραψε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ συνέχισε, λέγοντας πως «σήμερα, στη τελευταία στροφή πριν τις κάλπες.

Του ξέφυγε και μας μαρτύρησε πιο είναι το σχέδιό του για τη μεσαία τάξη. Να τιμωρήσει και να τσακίσει τους δανειολήπτες που κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια τους από το Νόμο Κατσέλη. Το είπε επι λέξη» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

Αντιπερισπασμός Μητσοτάκη

«Και τώρα καταλάβαμε γιατί επιμένει τόσο πολύ ότι δήθεν εμείς έχουμε κρυφή ατζέντα στο πρόγραμμά μας. Γιατί θέλει με τον αντιπερισπασμό αυτό να κοιτάζουν οι πολίτες αλλού την ώρα που αυτός θα ετοιμάζεται να τους πάρει τα σπίτια»

εξήγησε από πλευράς του, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εκτιμώντας πως «την Κυριακή τα σχέδια Μητσοτάκη για τη μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσίας που έγινε ποτέ για 700.000 πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, για 700.000 εξώσεις, τα ματαιώνει ο ελληνικός λαός».

«Φύγατε κύριε Μητσοτάκη. Σας το λέει σήμερα η Πάτρα. Μαζέψτε τα πράγματά σας. Ξηλώστε και τα καλώδια του πρέταντορ. Μαζέψτε τα πειστήρια του εγκλήματος» τόνισε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως «από Δευτέρα το Μαξίμου από κέντρο παράνομων παρακολουθήσεων γίνεται στρατηγείο της Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δε θα σας δώσουν συγχωροχάρτι» και έψεξε την κυβέρνηση για τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην πανδημία, στην ελάχιστη βάση εισαγωγής, το δυστύχημα στα Τέμπη.

«Δεν σέβεται, δεν νοιώθει, δεν καταλαβαίνει» υποστήριξε για τον Πρωθυπουργό ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, και στρεφόμενος προς τους πολίτες που «θα αποφασίσουν τελευταία στιγμή, θα σκεφτούν όλα αυτά που έζησαν. Και θα πούνε ως εδώ με αυτόν τον εφιάλτη», σημείωσε.

Απευθυνόμενος, ακόμη, στους «παραδοσιακούς ψηφοφόρους» της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος πως «θα αναρωτηθούν: Ποια απόσταση είναι μεγαλύτερη; Αυτή που χωρίζει την δεξιά από την αριστερά; Ή αυτή που χωρίζει την ανθρωπιά από την αναισθησία;», διερωτήθηκε.

«Είμαι βέβαιος ότι την Κυριακή θα μιλήσει η συλλογική συνείδηση των Ελλήνων» παρατήρησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, προβλέποντας πως ο ελληνικός λαός «θα δώσει τη νίκη στο ΣΥΡΙΖΑ. Και την ισχυρή εντολή για προοδευτική κυβέρνηση μακράς πνοής, που θα αντιστρέψει την πορεία της χώρας».

Για τα χρόνια της διακυβέρνησής του τόνισε πως «κάτω από δύσκολες συνθήκες, δώσαμε τη μάχη και βγάλαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία και τα μνημόνια, που άλλοι την έριξαν» και λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης, επισήμανε ότι «δε ζητάμε μια δεύτερη ευκαιρία να κυβερνήσουμε. Ζητάμε μια πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με βάση το πρόγραμμά μας, έξω από τα μνημόνια και τους καταναγκασμούς της τρόικα».

Μέτρα στήριξης στη μεσαία τάξη

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας σχολίασε έμμεσα την αποπομπή του πρώην Υπουργού του, Γιώργου Κατρούγκαλου, λέγοντας πως «το Συμβόλαιο της αλλαγής, που ζητάμε από το λαό να επικυρώσει, μας δεσμεύει όλους κατά γράμμα. Δεν θα επιτρέψω και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και σε καμία να παρεκκλίνει ούτε γραμμή από αυτό». Δεν προβλέπουμε εμείς αυξήσεις φόρων και εισφορών για τη μεσαία τάξη. Μειώσεις φόρων προβλέπουμε», αντέτεινε, απαριθμώντας:

– Αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ και για τους ελευθερους επαγγελματίες προβλέπουμε.

– Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος προβλέπουμε.

– Μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στα καύσιμα προβλέπουμε.

– Κατάργηση του ΕΦΚ για το αγροτικό και κτηνοτροφικό πετρέλαιο προβλέπουμε.

«Γιατί εμείς έχουμε πλέον όχι μόνο πολιτική αλλά και ηθική υποχρέωση να στηρίξουμε και να δώσουμε ανάσες ειδικά στη μεσαία τάξη, που φορτώθηκε δυσανάλογα βάρη τις μέρες των μνημονίων. Και εξαπατήθηκε βάναυσα από τον κ. Μητσοτάκη το 2019», συμπλήρωσε.

Ως προς τις δεσμεύσεις του κυβερνητικού του προγράμματος, ο κ. Τσίπρας σταχυολόγησε ότι θα αυξήσει άμεσα τον κατώτατο μισθό στα 880 ευρώ και θα θεσπίσει ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή. Παράλληλα, έκανε λόγο για αύξηση 10% στους μισθούς στον δημόσιο τομέα και απόδοση των αναδρομικών στους συνταξιούχους. Παράλληλα, έκανε λόγο για εξάλειψη του φαινομένου των αναπληρωτών στην μέση εκπαίδευση και κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, ενώ για την ακρίβεια προανήγγειλε μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα.

Επιπρόσθετα, «αναλαμβάνουμε τη δέσμευση να προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη και την αγροτική γη, με τη συμβολή της Λούκας Κατσέλη, που το όνομά της έχει συνδεθεί με την προστασία της πρώτης κατοικίας» δήλωσε ο κ. Τσίπρας, δεσμευόμενος ακόμη για επιστροφή του δημόσιου ελέγχου στη ΔΕΗ και ανάκτηση δημόσιου πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα.

«Δεν είμαστε γόνοι δυναστείας»

Στην ίδια κατεύθυνση, «αναλαμβάνουμε την δέσμευση, τέλος, να αλλάξουμε το κράτος, τον μεγάλο ασθενή» υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, γιατί «εμείς δεν μεγαλώσαμε έχοντας την πεποίθηση ότι το κράτος είναι δική μας ιδιοκτησία. Δεν είμαστε γόνοι δυναστείας», όπως είπε. «Εμείς γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε με την πεποίθηση ότι το κράτος ανήκει στο λαό και αυτόν πρέπει να υπηρετεί. Γι’ αυτό και είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να μεταρρυθμίσουμε», παρατήρησε.

Κάνοντας ειδική αναφορά στην ΠΝΠ που έχει προετοιμάσει για την αναχαίτιση του πρώτου κύματος ακρίβειας και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εγκάλεσε τον Πρωθυπουργό. «Είπε σήμερα ο κος Μητσοτάκης ότι η ΠΝΠ για την αναστολή πλειστηριασμών είναι Συνταγματικός παραλογισμός. Αυτός που πέρασε δεκάδες ΠΝΠ για απευθείας αναθέσεις. Τα λέει γιατί δεν του αρέσει. Γιατί θα χάσουν τα funds. Οι φίλοι του». «Δε θα του κάνουμε τη χάρη. Θα τη σώσουμε την περιουσία της μεσαίας τάξης», αντέτεινε.

«Πάμε κάλπη»

Απευθυνόμενος προς τους νέους, «η ψήφος των νέων στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο σκληρή τιμωρητική, η πιο βαθιά αντισυστημική ψήφος» είπε και «πάμε κάλπη, για να τελειώνει επιτέλους αυτός ο εφιάλτης» προέτρεψε τους νέους, για να στείλουν «στον κουβά τις δημοσκοπήσεις».

Για το κάλεσμά του στις προοδευτικές δυνάμεις, «Αφήστε τους ανιστόρητους διμέτωπους» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας πως «με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα αφήσουμε τις διαφορές στην άκρη».

«Εκείνος που εξισώνει το ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ βοηθάει, το θέλει ή όχι, τη ΝΔ. Εκείνοι που επιμένουν στο διμέτωπο βοηθούν, το θέλουν ή όχι, τη ΝΔ», σημείωσε.

Επικαλούμενος, ακόμη, από την Πάτρα, τον Ανδρέα Παπανδρέου: «κι εμείς σήμερα ένα μέτωπο έχουμε: τη χειρότερη δεξιά της Μεταπολίτευσης», υποστήριξε, υπενθυμίζοντας τη ρήση του ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ.

«Αλλαγή ή Μητσοτάκης ξανά»

Ως προς το δίλημμα της Κυριακής είναι ένα: «Αλλαγή ή Μητσοτάκης ξανά. Δικαιοσύνη ή Μητσοτάκης» τόνισε και «είμαι βέβαιος, η μεγάλη πλειοψηφία έχει ήδη αποφασίσει:

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και προοδευτική κυβέρνηση», σημείωσε. «Η Αλλαγή μας χτυπάει τις πόρτες.

Την Κυριακή ανοίξτε της την πόρτα με την ψήφο σας» προέτρεψε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε πως «ο κύβος ερρίφθη. Την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα».