Α.Μπέρμποκ για το Κυπριακό: «Η Γερμανία βγάζει από το τραπέζι οποιοδήποτε σενάριο λύσης δύο κρατών»

Α.Μπέρμποκ για το Κυπριακό

Στο πλευρό της Κύπρου φαίνεται πως τάσσεται η Γερμανία, καθώς, σύμφωνα με σημερινή δήλωση της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ «απορρίπτεται» το τουρκικό σενάριο δύο κρατών στο νησιωτικό κράτος.

«Η Γερμανία βγάζει από το τραπέζι οποιοδήποτε σενάριο λύσης δύο κρατών που προωθεί η Τουρκία», τόνισε συγκεκριμένα η Μπέρμποκ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη.

«Η Κύπρος μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνησή της θα πιέσει περαιτέρω για αποκλιμάκωση της έντασης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο Ιωάννης Κασουλίδης πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στη Γερμανία, σε συνέχεια αποδοχής πρόσκλησης της υπουργού Εξωτερικών της χώρας,

την οποία και ενημέρωσε για τον τρόπο με τον οποίο η Ελληνοκυπριακή πλευρά αντιλαμβάνεται τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό και τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, οι δύο υπουργοί εξέτασαν τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως το εμπόριο,

ο τουρισμός, η παιδεία, η άμυνα και ασφάλεια, ενώ αντάλλαξαν απόψεις και για την κατάσταση στην Ουκρανία.