Α.Λοβέρδος: Με απρέπεια σταμάτησε τη συζήτηση που άνοιξε ο Ακάρ επίτηδες το έκανε

Α.Λοβέρδος

«Όταν ήρθε η σειρά μου να πάρω τον λόγο, κατέβηκε από το βήμα λέγοντας ότι πολλοί Έλληνες έχουν μιλήσει ».

«Φυσικά πήρε τις απαντήσεις που του αρμόζουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για τον Τούρκο υπουργό Άμυνας

Το «σόου» προκλητικότητας από τον Τούρκο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, περιέγραψε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος μαζί με τους βουλευτές Σπήλιο Λιβανό και

Μανούσο Βολουδάκη από τη ΝΔ και την Θεοδώρα Τζάκρη από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν παρόντες στο επεισόδιο, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως τόνισε ο κ.Λοβέρδος μιλώντας στο Mega, o Τούρκος υπουργός Άμυνας μέτετρεψε τη συζήτηση σε ελληνοτουρκικό ζήτημα, κάτι που δεν είθισται, υπογράμμισε, από την πολυετή του εμπειρία σε αυτού του είδους τις συνελεύσεις.

«Ήταν μία απρεπής προβοκατόρικη συμπεριφορά του Τούρκου υπουργού Άμυνας. Ο κύριος Χουλουσί Ακάρ μετέτρεψε, ως μη όφειλε, μία πολυμερή συνάντηση ΝΑΤΟϊκών επιτροπών σε ελληνοτουρκική συζήτηση.

Αυτό δεν γίνεται. Είμαι πολλά χρόνια μέλος αυτής της συνέλευσης, έχω ακούσει πάρα πολλούς υπουργούς Άμυνας», δήλωσε ο κ.Λοβέρδος.

Όπως τόνισε, ακόμη, ο βουλευτής, η αρχική τοποθέτηση του Χουλουσί Ακάρ ήταν στα αγγλικά και έπειτα συνέχισε στα τουρκικά.

Ο κ.Λοβέρδος έκανε λόγο και για απρέπεια από πλευράς Ακάρ.

«Όταν ήρθε η σειρά μου να πάρω τον λόγο, σταμάτησε τη συζήτηση, σηκώθηκε όρθιος, κατέβηκε από το βήμα λέγοντας ότι πολλοί Έλληνες έχουν μιλήσει και πως θα πρέπει να φύγει για τις Βρυξέλλες.

Παρότι έπρεπε να φύγει για Βρυξέλλες, έμεινε στο χώρο του ξενοδοχείου που γινόταν η συνάντηση επί 1,5 ώρα.

Σταμάτησε με βίαιο τρόπο τη συζήτηση που άνοιξε αυτός. Ο Ακάρ το έκανε επίτηδες, το έκανε με απρέπεια. Φυσικά πήρε τις απαντήσεις που του αρμόζουν», δήλωσε.

Με την φράση «αρκετούς Έλληνες άκουσα» αποχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χολουσί Ακάρ από την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ,

που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη, μετά από το πρωτοφανές επεισόδιο που προκάλεσε θέτοντας ζήτημα αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου και κατηγορώντας την Ελλάδα για υπόθαλψη τρομοκρατών.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ επιχείρησε να μετατρέψει την συνεδρίαση της διακοινοβουλευτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ σε βήμα προβολής των παράλογων τουρκικών αιτιάσεων.

Ο κ. Ακάρ ανέπτυξε όλη την τουρκική ατζέντα κατηγορώντας την Ελλάδα για παραβίαση όλων των συνθηκών, απαιτώντας και πάλι την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου ενώ επανάφερε τον παλιό τουρκικό ισχυρισμό πως στο Λαύριο υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης (Κούρδων) τρομοκρατών.

Σε κάθε περίπτωση, η αντίδραση της ελληνικής αντιπροσωπείας υπήρξε άμεση και ενιαία. Αρχικά ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας μας στο ΝΑΤΟ

Σπήλιος Λιβανος απέρριψε τις τουρκικές αιτιάσεις ενώ ενημέρωσε τους εκπροσώπους των υπόλοιπων χωρών που μετείχαν στην συνεδρίαση για το σύνολο των τουρκικών παραβιάσεων,

τις υπερπτήσεις, την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας. Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και η τοποθέτηση του Μανούσου Βολουδάκη.

Ωστόσο όταν το λόγο έλαβε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος ο κ. Ακάρ διέκοψε την συνεδρίαση λέγοντας χαρακτηριστικά «αρκετούς Έλληνες άκουσα» και επικαλούμενος φόρτο εργασίας αποχώρησε.

Σύμφωνα ωστόσο με αυτόπτες μάρτυρες, ο Τούρκος Υπουργός Αμυνας μετέβη για καφέ στο μπαρ του συνεδριακού χώρου!