Α.Λοβέρδος για Novartis: «Η Τουλουπάκη δεν δημοσίευε το έγγραφο του FBI για να μην αποκαλυφθεί η παρανομία της»

Α.Λοβέρδος για Novartis

Απαντήσεις για το «παραποιημένο έγγραφο» που αποκάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελένη Τουλουπάκη για την υπόθεση Novartis έδωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ως γνωστόν η Ελένη Τουλουπάκη, κατηγορούμενη Μιλώντας στο Action 24 την Παρασκευή, ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, επιτέθηκε στην κα Τουλουπάκη η οποία «λαλίστατη τώρα, δεν μιλούσε από το 2017 για το έγγραφο από τις ΗΠΑ»

τονίζοντας ότι δεν το έστελνε στη Βουλή «γιατί μέσα αποκαλύπτονταν ότι είχε ορίσει ως μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος ανθρώπους που είχαν καταθέσει στην Αμερική ως προστατευόμενοι και αυτό της τίναζε τη διαδικασία στον αέρα. Ήθελε να μην αποκαλυφθεί στη Βουλή η παρανομία της».

Πρόσθεσε δε πως όταν έφτασε στα χέρια του το έγγραφο, το έστειλε αμέσως (20/2/2020) στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής με όλα τα ονόματα μέσα – και το δικό του – καθώς και στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ζαχαρή.

Όπως είπε δεν ξέρει ούτε τον αφορά το πώς και το γιατί αφαιρέθηκε το όνομά του από τη μεταφραστική υπηρεσία του ΥΠΕΞ. Αλλά απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ για τα περί σκανδάλου σημείωσε:

«Γιατί να συμφέρει εμένα να αφαιρέσω από ένα έγγραφο (το ελληνικό που είχε μεταφράσει η κα Τουλουπάκη) το όνομά μου, όταν εγώ ο ίδιος το είχα καταθέσει σε προανακριτική και Άρειο Πάγο;».

Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος δεν επρόκειτο να ασχοληθεί στη συζήτηση, αλλά το έκανε αφ’ ης στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε το όνομά του.

«Κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ θα με αναφέρει θα παίρνει σκληρές απαντήσεις. Είναι κόμμα που ψαρεύει σε θολά νερά.
Η συνέντευξή μου με όλες τις λεπτομέρειες για το έγγραφο που ο ίδιος έδωσα τον Φεβρουάριο του 2020. Το έγγραφο είχε όλα μα όλα τα ονόματα» τόνισε χαρακτηριστικά.