Α.Λινού: «Υποχρεωτικά τεστ και για τους εμβολιασμένους – Τα ακραία τιμωρητικά μέτρα στην υγεία δεν δουλεύουν»

Αθηνά Λινού

Τη διαφωνία της γι’ ακόμη μια φορά για τα μέτρα τα οποία έχει πάρει η κυβέρνηση για τον Covid-19 εξέφρασε η καθηγήτρια, Αθηνά Λινού, καθώς υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρχουν μέτρα και για τους εμβολιασμένους.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή η καθηγήτρια επιδημιολογίας ανέφερε ότι «επιτρέπουμε συνωστισμό σε απόσταση κάτω του ενός μέτρου στους εμβολιασμένους», κάτι που πρέπει να σταματήσει.

Επίσης δηλώνει ότι αποδεικνύεται «εκ των πραγμάτων ότι τα μέτρα δεν είναι επαρκή».

«Αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι τα μέτρα δεν είναι επαρκή. Αυτή τη στιγμή παίρνουμε μέτρα για την μειονότητα του πληθυσμού ενώ επισήμως οι εμβολιασμένοι δεν έχουν καμία υποχρέωση τήρησης μέτρων.

Οι μελέτες δείχνουν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η κοντινή επαφή των ανθρώπων. Ο κίνδυνος του να βρισκόμαστε σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου, είναι υπερπενταπλάσιος από το αν είμαστε σε μεγαλύτερη απόσταση.

Και εμείς επιτρέπουμε συνωστισμό σε απόσταση κάτω του ενός μέτρου σε εστιατόρια, γυμναστήρια, κινηματογράφους για εμβολιασμένους αλλά και εκεί ισχύει ο υψηλός κίνδυνος να κολλήσουν. Αυτό γίνεται και στα σχολεία και στα ΜΜΜ».

Η κα. Λινού λέει ότι πρέπει να μειωθεί δραματικά το ποσοστό κάλυψης σε όλους τους χώρους που επιτρέπονται εμβολιασμένοι.

«Πρέπει να μεγαλώσουν οι αποστάσεις, να μειωθεί δραματικά το ποσοστό κάλυψης σε όλους τους χώρους που επιτρέπονται εμβολιασμένοι, να αυξηθεί η τηλεργασία και να γίνει κάτι με τα σχολεία.

Τα παιδιά μεταφέρουν την νόσο και στους εμβολιασμένους και στους ανεμβολίαστους δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο».

Συμπληρώνει πως είναι ευτύχημα ότι η πολιτεία πιέζει τους εμβολιασμένους για την τρίτη δόση. «Πρέπει όμως να τηρήσουμε μέτρα μέχρι να αυξηθεί ο εμβολιασμός.

Να ξαναγίνονται τα self τεστ και στους εμβολιασμένους ώστε να γνωρίζουν εάν έχουν μολυνθεί και να απομονώνονται».

«Τα ακραία τιμωρητικά μέτρα στην δημόσια υγεία δεν δουλεύουν», καταλήγει η κα. Λινού.