Α.Εξαδάκτυλος: «Η χώρα μας αντιμετωπίζει καλά την πανδημία αλλά ο κόσμος είναι κουρασμένος…»

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων, εξήγησε πως θα συμβάλλουν τα νέα μέτρα στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

​Παράλληλα, παραδέχθηκε εν μέσω πλην σαφώς πως η επιτροπή «πειραματίζεται», καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε δεν «υπάρχει μαγική λύση ή κάποιο εγχειρίδιο» για την πανδημία.

Συγκεκριμένα, ξεκαθάρισε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα πρόκειται για ένα μέτρο που έχει χρησιμότητα στις μικρές κοινότητες, όπου οι άνθρωποι εργάζονται κατά μόνας σε εξωτερικές εργασίες.

«Είναι η ώρα που πηγαίνουν από το ένα σπίτι στο άλλο, ή από τη μια περιοχή στην άλλη, μόλις δηλαδή τελειώνει η εργασία τους και κοινωνικοποιούνται» τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Όπως είπε μάλιστα, για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας, δεν υπάρχει μαγική λύση ή κάποιο εγχειρίδιο.

​«Αν και η χώρα μας αντιμετωπίζει καλά την πανδημία, ο κόσμος είναι κουρασμένος», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, από τις 25 Ιανουαρίου έχει ξεκινήσει η αύξηση των κρουσμάτων, η οποία φαίνεται και στις ηλικιακές ομάδες 4 έως 17 και 25 έως 44.

«Δεν κλείσαμε τα σχολεία γιατί επικράτησε η άποψη ότι πρέπει να δούμε περισσότερα δεδομένα πριν πάρουμε την απόφαση του κλεισίματος» είπε ακόμη.