14 τόνοι ναρκωτικών ουσιών του ISIS στα χέρια των ιταλικών αρχών

Δεκατέσσερις τόνοι ναρκωτικών ουσιών κατέσχεσαν στο λιμάνι του Σαλέρνο στην Κάτω Ιταλία οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες σε συνεργασία με την οικονομική αστυνομία της χώρας και τους τελωνειακούς του Σαλέρνο και της Νάπολης.

Οι ναρκωτικές ουσίες προέρχονται από το την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS).Πρόκειται για 84 εκατομμύρια χάπια αμφεταμίνης με χαραγμένες δυο ημικυκλικές γραμμές στην επιφάνειά τους, τα οποία ήταν κρυμμένα σε τρία κοντέινερ φορτηγού πλοίου. Με την πώλησή τους οι τρομοκράτες ήθελαν να χρηματοδοτήσουν τον τζιχάντ, τον «ιερό πόλεμο» που διεξάγουν. Η αξία των ναρκωτικών αυτών ουσιών ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως τα χάπια αυτά ονομάζονται captagon και είχαν βρεθεί από τους αστυνομικούς στο κρησφύγετο των τρομοκρατών της φονικής επίθεσης στο Μπατακλάν, που έλαβε χώρα πριν από πέντε χρόνια στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών, τα ναρκωτικά του Isis επρόκειτο να πωληθούν άμεσα σε όλη την Ευρώπη. Ήταν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε χάρτινους κυλίνδρους και σε εξαρτήματα μηχανών αυτοκινήτων, αλλά οι ιταλοί τελωνειακοί και η οικονομική αστυνομία της Νάπολης πραγματοποίησαν έφοδο και κατάφεραν να τα εντοπίσουν.