Η Ζωή Τηγανούρια είναι παντού, όπου ακούγεται μια γλυκιά μελωδία κι εσύ περνάς απ’ έξω , ξέρεις ότι είναι εκεί … Όπου κληθεί θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να ευχαριστήσει όλους …Ξέρει να τιμά και να ευχαριστεί τους ανθρώπους που την αγαπούν και την πιστεύουν …δεν κάνει διακρίσεις γιατί παραμένει ταπεινή ακόμα κι όταν το πιο φωτεινό άστρο κρέμεται από τα μαλλιά της …Έτσι λοιπόν αυτό το άστρο μας οδήγησε σε μια όμορφη συνάντηση …εδώ στο Ηράκλειο Αττικής μια μέρα ζεστή που ο χρόνος έμεινε μόνο για αυτούς που κοιτούν συνεχώς τα ρολόγια 

Πάμε λοιπόν Ζωή …έχουμε τόσα να πούμε !!!

Α.Ρ Ας πάμε μαζί στο Νησί της Σαμοθράκης , στην αντίστροφη τροχιά του χρόνου , τότε που η Ζωή ήταν ένα παιδί που μεγάλωνε στα θεμέλια μιας όμορφης οικογένειας … Τι είναι αυτό που πήρες μαζί σου και το κρατάς πάντα μέσα σου ? ίσως συναίσθημα , ίσως μνήμες , ίσως αρχές για την μετέπειτα πορεία σου ?

Ζ.Τ Θα απαντήσω πολύ λιτά και περιεκτικά … Αγάπη αυτό κουβαλώ μαζί μου από τα παιδικά μου χρόνια… και είναι αυτό που έχει διαμορφώσει όλη τη μετέπειτα πορεία μου και τη προσωπική και τη καλλιτεχνική.

Α.Ρ Έχεις στις αποσκευές σου πάμπολλες Μουσικές Συνθέσεις , πολλές με την σφραγίδα της επιτυχίας , συμπληρώνοντας 10 χρόνια αεικίνητης δημιουργίας …Η έμπνευση για σένα είναι γέννημα ποιών στοιχείων ? Για σένα τι σημαίνει γράφω μουσική ? Η σκληρή δουλειά είναι προϋπόθεση με στόχο την ποιότητα του αποτελέσματος ?

Ζ.Τ Η έμπνευση είναι απροσδιόριστη έρχεται όποτε θέλει ή όποτε μου χρειάζεται της «σφυρίζω κλέφτικα» και εκείνη δε με εγκαταλείπει … Είναι μια στιγμή αναγέννησης είναι ομορφιά και ένωση με το Θείο… Η σκληρή δουλειά γίνεται διότι δε βρήκα τίποτα έτοιμο στη ζωή μου… και διότι υπάρχει στην Ελλάδα μια έλλειψη εμπειρίας η να το θέσω και αλλιώς μια άρνηση, προκειμένου να διαχειριστεί μια εταιρία κάποιον ιδιαίτερο καλλιτέχνη. Η φόρμα που έχουν μάθει να διαχειρίζονται είναι πολύ συγκεκριμένη… τραγούδι- επιτυχία -δουλειά σε νυχτομάγαζο … αναγκαστικά χαράζω ένα δρόμο με σκληρή δουλειά που όμως αρχίζει και βρίσκει πολλούς οπαδούς, που σπάνε σιγά σιγά το κατεστημένο και πιστεύουν στον εαυτό τους…

Α.Ρ Οι εμφανίσεις σου εντός και εκτός Ελλάδος φέρνουν κάτι περισσότερο από το αναμενόμενο για όσους ήδη σε ξέρουν …Μαγεύεις και συγκινείς κάθε λαό της γης . Πως νιώθεις για αυτήν την υπέρτατη αποδοχή ?

Ζ.Τ  Η αποδοχή του κόσμου είναι η χαρά του καλλιτέχνη!

Α.Ρ Είσαι Συνθέτις , Σολίστ του ακορντεόν και perfomer Έχεις βραβευτεί και τιμηθεί Διεθνώς … η αναγνώριση τι σημαίνει για σένα ?

Ζ.Τ Επιβεβαίωση της σκληρής δουλείας μου και ικανοποίηση!

Α.Ρ Έχεις συνεργαστεί με πλήθος μεγάλων Καλλιτεχνών αλλά παράλληλα στηρίζεις νέα άτομα στον χώρο της Μουσικής . Είναι η ώρα να μάθουμε το εστιακό βάθος της ψυχής σου , αν και πολλά στοιχεία του εαυτού σου μπορεί να τα αισθανθεί κανείς μέσα από τα εκρηκτικά μουσικά σου έργα …

Ζ.Τ Οι νέοι είναι το μέλλον μας, μου αρέσει να τους στηρίζω και να τους δίνω καλά τραγούδια χωρίς εκπτώσεις, έχω μέσα μου μια πίστη ότι αυτό μπορεί να αργεί να φέρει αποτελέσματα, αλλά μακροπρόθεσμα φέρνει δικαίωση!

Α.Ρ Η ποιοτική δουλειά δεν είναι απαραίτητα και εμπορική … ποιες είναι οι απαιτήσεις σου μελλοντικά ?

Ζ.Τ Να αφήσω πίσω μου τη δική μου μουσική σφραγίδα με ποιότητα και αρχές, δίχως όμως σοβαροφάνεια και δήθεν κουλτούρα αλλά με αλήθεια στη τέχνη…

Α.Ρ Συνδυάζεις αρμονικά όλα όσα θα ήθελε να έχει μια επιτυχημένη γυναίκα στην προσωπική αλλά και στην επαγγελματική της ζωή … Πως το καταφέρνεις ?

Ζ.Τ Με απόλυτη αρμονία και ισορροπημένη σχέση με τον άντρα μου.. μόνο έτσι μπορείς να προχωρήσεις …

Α.Ρ Σαν ιδιοκτήτρια της εταιρείας μουσικών παραγωγών «Zoe Music Ltd» έχει επιλεγεί από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «100 Mirrors», ανάμεσα στις 100 γυναίκες επιχειρηματίες από διάφορες χώρες της Ευρώπης, οι οποίες χρησιμεύουν ως πρότυπα για άλλες γυναίκες που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση ή να ενδυναμώσουν τη δημιουργικότητα και τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες. Τι μήνυμα θα έστελνες σε άλλες γυναίκες μέσα από αυτό το δυναμισμό σου που παίρνει την μορφή έκφρασης και δημιουργίας ?

Ζ.Τ Εννοείτε να μην πτοούνται από τις δυσκολίες της ζωής, της δουλειάς, των προσωπικών, να στοχεύουν, να προσχωρούν και να δημιουργούν χωρίς πισωγυρίσματα. Η γυναίκα μπορεί να σκέφτεται και να πραγματοποιεί ταυτόχρονα πολλά πράγματα μέσα από τα οποία θα εξελιχθεί και γιατί όχι …να μεγαλουργήσει…

Α.Ρ «Αν δεν είχα βιώσει αυτά που βίωσα, δεν θα είχα γράψει αυτή την μουσική. Η μουσική για μένα ποτέ δεν υπήρξε αυτοσκοπός, είναι κάτι το… βιωματικό.

Μίκης Θεοδωράκης, 1925 »

Ζ.Τ Ο Μουσικός , ο Συνθέτης αλλά και κάθε Καλλιτέχνης που υπηρετεί την Μουσική με πάθος και σοβαρότητα σίγουρα συμπαρασύρει στο έργο του στοιχεία της ζωής του αφού κάθε κύτταρο απεικονίζει και μια νότα αγάπης …χαράς ή ακόμα και λύπης 

-Γκούσταβ Μάλερ «Στον Μπαχ, τα ζωτικά κύτταρα της Μουσικής είναι ενωμένα όπως το Σύμπαν στον Θεό!»

Α.Ρ Πριν ένα μήνα αφιέρωσες αρκετές ώρες της μέρας σου για να μοιραστείς τις σκέψεις σου , τις γνώσεις σου και να απαντήσεις σε 25 μαθητές Λυκείου στα πλαίσια της συνέντευξης με θέμα ΄΄ Μελοποιημένη ποίηση ΄΄ Πως ένιωσες ανάμεσα σε παιδιά που επέλεξαν αυτό το θέμα ως την εργασία που θα κατέθεταν στο πρόγραμμα του Υπουργείου παιδείας & δια βίου μάθησης ?

Ζ.Τ Κάθε φορά που βρίσκομαι ανάμεσα σε παιδιά νοιώθω ευφορία και χαρά, βλέποντας την δίψα να μάθουν τη φλόγα τη λαχτάρα στο βλέμμα τους. Δε σου κρύβω ότι αυτά τα συναισθήματα έγιναν εντονότερα από τότε που έζησα τη μητρότητα.

Α.Ρ Πως προέκυψε η συνεργασία με στην μουσική επένδυση της χολιγουντιανής ταινίας με τίτλο Tango Shalom της οποίας θα ακούγονται δικές σου συνθέσεις ?

Ζ.Τ  Όλα έγιναν τόσο ευχάριστα απρόσμενα. Πριν ένα χρόνο περίπου ήρθε ένα e – mail με την πρόταση από τη μουσική παραγωγό της ταινίας και μου ζητούσε κάτι πολύ συγκεκριμένο για μια ταινία του Hollywood. Συγκεκριμένα μου έγραψε ότι άκουσε τυχαία στο YouTube το «Last Tango by Zoe» και μου έδωσε συγχαρητήρια. Αμέσως αρχίσαμε να μιλάμε ανταλλάσσοντας e-mail. Αφού βεβαιώθηκαν ότι ανήκει σε εμένα η σύνθεση, με ρώτησε εάν μπορούσα και εάν θα ήθελα να γράψω κάτι αντίστοιχο για μια σκηνή ταινίας, που ετοιμαζόταν. Mου έστειλαν λοιπόν τα συμφωνητικά, την σκηνή και μέσα σε λίγες μέρες είχαν πάρει το αποτέλεσμα, το οποίο όχι μόνο τους ικανοποίησε αλλά αμέσως μου έστειλαν και επόμενη σκηνή στην οποία μου ζητούσαν και άλλο μουσικό θέμα. Το πήραν και αυτό, τους άρεσε πολύ και σήμερα ετοιμάζω άλλα τρία μουσικά θέματα για την ίδια ταινία και με ενημέρωσαν πως έχουν χρησιμοποιήσει και το “Last Tango by Zoe» στην έναρξη αφού πρώτα μου ζήτησαν την άδεια μιας και πρόκειται για κομμάτι που ήδη έχει κυκλοφορήσει. Το ένα από τα μουσικά θέματα ντύνει την πιο σημαντική στιγμή της ταινίας, έχει το τίτλο της («Tango Shalom») κι αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2019, αφού τώρα είναι στο post production. Περισσότερα θα πούμε μετά τη κυκλοφορία, αν και στο IMdb μπορεί κανείς να βρει αρκετές πληροφορίες.

Α.Ρ Ότι επιθυμείς να το φωνάζεις δυνατά …αγρίμι να γίνεσαι …δεν ταιριάζει η μετριότητα με την λαχτάρα ( Ν. Καζαντζάκης )

Συμφωνείς? και φυσικά αναφέρομαι στο τρισδιάστατο πάθος σου, μια Ερωτική συμφωνία μουσικής έμπνευσης , ερμηνείας και χημείας με τους αξιόλογους συνεργάτες σου αλλά και την μοναδική σκηνική σου παρουσία που κτυπά κόκκινο 

Ζ.Τ Όταν δέχεσαι μέσα σου το κάλεσμα, δεν έχεις παρά να πας προς τα εκεί που σε καλεί η συνείδηση η οποία υπακούει πάντα κάθε τι αληθινό σκίρτημα αγάπης και δημιουργίας. Τίποτα δε θα είχε συμβεί εάν συμβιβαζόμουν σε μετριότητες και σε συμβουλές του τύπου… που πας έτσι μόνη σου με ένα ακορντεόν?

Α.Ρ ‘’Ποτέ μην πεις πως γνωρίζεις έναν άνθρωπο καλά …τον γνωρίζεις όσο σου επέτρεψε να τον μάθεις’’ Είσαι επιφυλακτική με τους ανθρώπους, έχεις βιώσει πικρίες από ανθρώπινες συμπεριφορές?

Ζ.Τ Δεν ζούμε σε νεραιδοχώρες και σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο, αλλά σε μια εποχή σκληρή, ανταγωνισμού, εμπάθειας, και ημιμάθειας και ειδικά σε μια χώρα που περνά δύσκολα οικονομικά μαζί με κρίση αξίων. Είναι λογικό να έχω δεχτεί και εγώ φανερές, η ύπουλες επιθέσεις. Νομίζω ότι όλοι μας το έχουμε νιώσει λίγο πολύ αυτό το συναίσθημα. Ωστόσο δεν μου αρέσει να σκαλίζω και να αναμοχλεύω όσα έχουν γίνει, τα διαγράφω και συνεχίζω.

Α.Ρ Ποιο φαγητό Θρακιώτικο θα μας έφτιαχνες σε μια γιορτή ? και το ρωτάω γιατί έχω ακούσει για την ζεστή φιλοξενία σου και την φιλότιμη πάντα διάθεσή σου…

Ζ.Τ « Μαντύ » για αγαπημένους φίλους και με υλικά ντόπια Σαμοθρακιώτικα … θα το έκανα με μεγάλη χαρά. Είναι αριστούργημα!!!

A.Ρ « Στέλιος » ποια υπέρβαση θα έκανες για εκείνον ?

Ζ.Τ  Όλα !! τα πάντα !! είναι το άλλο μου μισό …

Α.Ρ « Μάνα » « Πατέρας » Τι πρέπει να συμβαίνει στην σχέση αυτή για να επιτευχθεί ισορροπία στην οικογένεια ?

Ζ.Τ Να μην κοντράρονται μπροστά στα παιδιά , κι αν αυτό συμβεί κάποιες λίγες φορές έως σπάνιες να διαπερνά μπροστά ο σεβασμός και η ευγένεια …Αυτό θα μπορούσε να είναι και υγειές !! να έχουν κοινή γραμμή, να συμφωνούν οι δυο τους σε μια διαφωνία με το παιδιά χωρίς ο ένας να παίρνει το μέρος του, κάτι που φέρνει σύγχυση, και ασφαλώς να ασχολούνται μαζί τους εξίσου και οι δυο γονείς, δίχως δικαιολογίες. Η ισορροπία σε μια σχέση οικογένειας, πιστεύω ότι ωριμάζει και βγάζει ωραίους ανθρώπους στη κοινωνία!

Α.Ρ 23 Απριλίου στις 12:30 το μεσημέρι στον Ιανό Με αφορμή τα 10 Χρόνια καλλιτεχνικής πορείας σου Κεντρικοί παρουσιαστές της εκδήλωσης η δημοσιογράφος Ελένη Χρονά, ο ηθοποιός Γιάννης Βούρος, η ηθοποιός Παναγιώτα Βλαντή, ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου και ο σκηνοθέτης του βίντεο κλιπ Μάνος Αντωνίου. Πως ένιωσες ?

Ζ.Τ Έγιναν εκπληκτικά πράγματα εκείνη τη μέρα, συγκινήθηκα με τον κόσμο που μαζεύτηκε, με τα όσα είπαν οι παρουσιαστές της εκδήλωσης για μένα, με τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν, με τίμησαν και τους εκτιμώ όλους απεριόριστα, αλλά η πιο δυνατή στιγμή ήταν τα δάκρυα της μητέρας μου που έπιασα με την άκρη του ματιού μου…

Α.Ρ Ορχηστρική σύνθεση “Last Tango by Zoe” Υπάρχει κάποιος αναρωτιέμαι που δεν έχει κατακτηθεί από το υπέροχο σημείο αναφοράς της μουσικής σου οντότητας ? Πες μας για αυτό …

Ζ.Τ Είναι το εισιτήριο μου για το Χόλυγουντ (Hollywood)… αυτό το κομμάτι το λατρεύω από την στιγμή που το έγραψα, ήξερα ότι κάτι καλό θα συμβεί και ένιωθα ότι θα είναι πολύ δυνατό!

Το “Last Tango by Zoe”  Σκηνοθέτησε ( οπτικοποίηση ) ο Μάνος Αντωνίου …το βίντεο πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Δουκίσης Πλακεντίας

Για τον Χειμώνα ετοιμάζεται μια υπέρλαμπρη Μουσικοθεατρική, χορευτική Παράσταση σε Σκηνοθεσία του Μάνου Αντωνίου και κείμενα Μαριάννας Κυριακάκη με τον τίτλο « Έτσι είναι η Ζωή » που θα πραγματοποιηθεί στο El convent Del Arte

 

Α.Ρ Είμαστε σε αναμονή να ακούσουμε τα σχέδια της μοναδικής Ζωής ή κάτι που στις προγενέστερες συνεντεύξεις δεν έχει ειπωθεί…

 

Ζ.Τ Πολλές συναυλίες για το Καλοκαίρι ενδεικτικά :

 

20 Ιουλίου: Ζάππειο ( Εκδηλώσεις Summer Time της ΕΡΤ )

22 Ιουλίου: Κορωπί (Θέατρο Δεξαμενής – Φεστιβάλ «Σφήττεια 2018»)

10 Αυγούστου: Διδυμότειχο (Βυζαντινό Κάστρο)

11 Αυγούστου: Αλεξανδρούπολη (Μουσείο Φυσικής Ιστορίας – Πλατανότοπος Μαΐστρου)

12 Αυγούστου: Σαμοθράκη (Παλαιόπολη)

18 Αυγούστου: Νάξος (Κεντρική Πλατεία Χώρας)

21 Αυγούστου: Φλώρινα (Εκδηλώσεις Δήμου “Πολιτιστικό Καλοκαίρι
2018

2 Σεπτεμβρίου: Ν. Ηράκλειο (Ηράκλεια 2018: Η Γυναίκα είναι Τέχνη)

7 Σεπτεμβρίου: Κομοτηνή (Φεστιβάλ Μπύρας)

9 Σεπτεμβρίου: Θέατρο Κολωνού με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων

22 Σεπτεμβρίου: Δράμα (Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους)

29 Σεπτεμβρίου: Σπάρτη (Σπάρταθλον)

 

Ζωή Τηγανούρια : » Το ενδεχόμενο κι άλλων Συναυλιών παραμένει ανοιχτό »

Το Καλοκαίρι πάντα συνηγορεί σε μια υπέροχη αίσθηση ρυθμού , μέσα από σκέψεις που έγιναν νότες …είναι η γοητεία που σαγηνεύει και η υπόσχεση πως κάθε συνάντηση θα συνοδεύει με αγάπη την καρδιά !!!

 

 Ακόμη … είναι σε εξέλιξη πολλές νέες παραγωγές με νέα ταλαντούχα πλάσματα από την εταιρία μας τη Ζoe Μusic και ασφαλώς το τελικό στάδιο στο οποίο πρέπει να περάσω ενορχηστρωτικά για τα κομμάτια της ταινίας του HOLLYWOOD

 

Ευχαριστούμε Ζωή για την συνέντευξη …αλλά και γιατί είχαμε πολύ καιρό να νιώσουμε υπερήφανοι για μια υπέροχη Καλλιτέχνιδα που ψηλώνει κάθε μέρα και περισσότερο την Ελληνική Σημαία μας στα πέρατα του κόσμου !!

 

Για την Difernews   Agathi Revithi

Loading...