Με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια (στα ηπειρωτικά ορεινά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρεια χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο) θα κυλήσει ο καιρός το επόμενο τριήμερο (κατά περιόδους) σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα. Από την Κυριακή, τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι το Σάββατο στα δυτικά και νότια θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Την Κυριακή θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ, ενώ τη Δευτέρα θα εξασθενήσουν.
Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το Σαββατοκύριακο.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο: 

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές βροχές, πιθανώς καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Πολύ ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι και η θερμοκρασία από 0 έως 9 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλονίκη, σποραδικές βροχές, χιόνι κυρίως στα ορεινά και το θερμόμετρο από 5 έως 10 βαθμούς.
 
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, σποραδικές βροχές ή καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά με βελτίωση από το απόγευμα, άνεμοι ανατολικών και βαθμιαία βόρειων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 3 έως 14 βαθμούς.
 
Στην Πελοπόννησο, τοπικά ισχυρές βροχές ή καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και ο υδράργυρος από 4 έως 14 βαθμούς.
                                                                                                 
Στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, τοπικές βροχές και καταιγίδες, άνεμοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 10 έως 16 βαθμούς.
 
Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, σποραδικές βροχές και πιθανώς ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 6 με 8 μποφόρ και θερμοκρασία έως 15 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά. Ο υδράργυρος από 5 έως 13 βαθμούς.
 
Στην Αττική, βροχές και ισχυρές καταιγίδες, χιόνι στην Πάρνηθα, άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 και το βράδυ βόρειοι μέχρι 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Loading...