Βόμβα Καμμένου: Πλησιάζουμε στη λύση – Δημοψήφισμα για την ονομασία της ΠΓΔΜ

αποφασίζει να κλείσει στρατόπεδα

Την κάθετη αντίθεσή του στη λύση μιας σύνθετης ονομασίας της ΠΓΔΜ που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην ομιλία του κατά την τελετή παραλαβής του μεταλλίου Α’ τάξεως Χρυσούς Αλέξανδρος από το ΑΤΕΙΘ χθες το απόγευμα στο Ολυμπιακό Μουσείο.

«Η οποιαδήποτε απόφαση που θα συμπεριλαμβάνει τον ελληνικό όρο Μακεδονία ή παραγωγό του στην ονομασία αυτής της σλαβικής οντότητας (σσ ΠΓΔΜ) θα είναι μια απόφαση η οποία θα αντιτίθεται στην απόφαση του συμβουλίου αρχηγών των κομμάτων υπό την προεδρία του προέδρου της Δημοκρατίας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1992.

Οποιαδήποτε και αν είναι η λύση, προκειμένου να έχει νομιμοποιηθεί, απαιτείται η επανασύσταση του συμβουλίου αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η ομόφωνη απόφαση των αρχηγών των κομμάτων.

Σε αυτό το σημείο θέλω να ξεκαθαρίσω, όχι ως υπουργός Άμυνας ή μέλος της κυβέρνησης αλλά ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ ότι εμείς δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούμε να συμπεριληφθεί ο όρος Μακεδονία σε οποιαδήποτε λύση και αν προταθεί, με τη δική μας ψήφο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος για να καταχειροκροτηθεί από το κοινό.

Ο ΥΕΘΑ ανέφερε από το βήμα της εκδήλωσης ότι φαίνεται πως η χώρα πλησιάζει στη λύση της εθνικής αυτής υπόθεσης με το ζήτημα ονομασίας της ΠΓΔΜ συμπληρώνοντας ωστόσο ότι σε περίπτωση που προταθεί η λύση σύνθετης ονομασίας πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα.

«Οποιαδήποτε τέτοια λύση (σσ: σύνθετη ονομασία), πέραν της ομόφωνης απόφασης των αρχηγών των κομμάτων, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα λαϊκού δημοψηφίσματος», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ακόμα στην αρχή της ομιλίας του ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική.

Στον υπουργό Εθνικής Άμυνας απονεμήθηκε το μετάλλιο Χρυσούς Αλέξανδρος για την προσφορά του στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην καταπολέμηση της διαφθοράς και στην υπεράσπιση της πατρίδας και της ορθοδοξίας.

Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων, η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Μάρκος Μπόλαρης.