Ο Άρης χρειάζεται υπομονή και επιμονή, όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης μετά τη φιλική νίκη των «κίτρινων» επί της Λουκόιλ Ακαντέμικ.

Αφού διόρθωσε την προβληματική εικόνα των τριών πρώτων δεκαλέπτων, ο Άρης νίκησε 72-67 τη Λουκόιλ Ακαντέμικ, σε φιλικό που έγινε στο «Nick Galis Hall».

Στο τέλος της τρίτης περιόδου, οι «κίτρινοι» ήταν στο -15 (44-59), αλλά στην τέταρτη ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους, φέρνοντας αρχικά το ματς στα ίσα, περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος και παίρνοντας το προβάδισμα στα 49’’ πριν τη λήξη.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν ο Γουίβερ με 12 πόντους, με τους Τσαϊρέλη και Μούρτο να είχαν από 10 ο καθένας.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 29-37, 44-59, 72-67

Άρης (Γιαννάκης): Φλιώνης 2, Τσαϊρέλης 10, Δίπλαρος 8(1), Μούρτος 10, Αθηναίου 8(2), Μόραντ 8, Βασιλόπουλος 5(1), Πέτγουεϊ 5(1), Σαρικόπουλος 4, Γουίβερ 12(1).

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο «Δράκος» στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Άρης:

«Ήταν ένα πολύ δυνατό φιλικό για εμάς, που δείξαμε σημάδια εξέλιξης, παρ’ όλο που δεν είναι εύκολο να έχεις ενέργεια όταν κάνεις προπονήσεις πρωί απόγευμα. Υπομονή και επιμονή στον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε και κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι.

Όταν δεν παίζεις άμυνα, όσο καλός και αν είσαι στην επίθεση δεν μπορείς ν’ ανταπεξέλθεις. Για να είσαι καλός στην επίθεση, χρειάζεται να παίξεις άμυνα. Είναι δεδομένο πως σε βάθος χρόνου η άμυνα δίνει δύναμη στην ομάδα. Εμείς θέλουμε να προσπαθούμε από το πρώτο, μέχρι το τελευταίο λεπτό».