Αναμφισβήτητα απο τις πιο ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις Τύπου μεταξύ αρχηγών κράτων, με όλα τα κρίσιμα θέματα να ανοίγουν και τους δύο ηγέτες να τοποθετούνται σε πραγματικό χρόνο κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον. 

Ένταση στο Αιγαίο, Κυπριακό, προσφυγικό, θρησκευτικές ελευθερίες και αντιμετώπιση των μειονοτήτων, αλλά και η συνθήκη της Λωζάνης και οι 8 τούρκοι αξιωματικοί (με ειδική ερώτηση από Τούρκο δημοσιογράφο για τη θέση Τσίπρα για αυτό το ζήτημα) ήταν εκ των θεμάτων που άνοιξαν. 

Στιγμές που οι θεατές «δαγκώθηκαν» ως προς το τι θα ειπωθεί στη συνέχεια και πώς θα αντιδράσει ο εκρηκτικός και απρόβλεπτος -όπως φάνηκε το πρωί στο προεδρικό μέγαρο- Ερντογάν η αναφορά Τσίπρα στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αλλά και στην ισλαμική προσευχή στην Αγία Σοφία. 

Πάντως, πέρα από τις εκατέρωθεν αιχμές και καρφιά, οι δύο ηγέτες δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στα βήματα που έγιναν κατά τις συναντήσεις τους για εμβάνθυση της συνεργασίας τους σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, αλλά και στο προσφυγικό, αναδεικνύοντας τις απαιτήσεις τους έναντι και τη ΕΕ. 

Το βίντεο με την κοινή συνέντευξη Τύπου