Τσερνομπίλ: Πόλος έλξης λόγω της μίνι σειράς – Τουρίστες τραβάνε selfies ακόμα και ημίγυμνες!

«Καταιγισμός» selfies από τουρίστες που επισκέπτονται το Τσερνομπίλ, στον απόηχο της μίνι σειράς του HBO για τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή παγκοσμίως.

Μανιωδώς συρρέουν οι τουρίστες στο Τσερνομπίλ, βγάζοντας σέλφι, ακόμα και τολμηρές, όπως μίας επισκέπτριας, που φορούσε μονάχα το εσώρουχό της.

Σε αυτό το πλαίσιο κι ο συγγραφέας της μίνι σειράς του HBO απευθύνει έκκληση για επίδειξη σεβασμού προς τους νεκρούς.

Το πυρηνικό εργοστάσιο στην Ουκρανία κι η εγκαταλελειμμένη, πόλη – φάντασμα δίπλα του καταγράφουν σημαντική αύξηση στις αφίξεις τουριστών μετά την προβολή της δραματικής σειράς, τον Μάιο με διθυραμβικές κριτικές.

Σε βάρος ορισμένων, ωστόσο, διατυπώθηκε σφοδρή κριτική, καθώς κατηγορούνται ότι δεν σεβάστηκαν την τραγική ιστορία της περιοχής βγάζοντας ανάρμοστες σέλφι εκεί.

Μια χρήστης του Instagram πόζαρε μπροστά από ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Πρίπιατ, την ερειπωμένη πόλη, όπου κάποτε έμεναν 50.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι εξ αυτών εργάζονταν στο εργοστάσιο, με ανοικτή την ειδική στολή προστασίας που φοράει, αποκαλύπτοντας το εσώρουχό της.

Άλλος ένας χρήστης κάνει το σήμα της νίκης χαμογελώντας, ενώ βρίσκεται σε ένα σημείο με θέα το πυρηνικό εργοστάσιο, την ώρα που άλλοι παίρνουν πιο εντυπωσιακές πόζες με φόντο το κατεστραμμένο τοπίο.

Τσερνομπίλ – HBO

«Είναι θαυμάσιο που το #ChernobylHBO ενέπνευσε το κύμα τουριστών, που επισκέπτονται την Ζώνη Αποκλεισμού. Όμως, ναι, έχω δει τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Κρεγκ Μάζιν, ο δημιουργός της μίνι σειράς Chernobyl.

«Εάν επισκέπτεστε την περιοχή, σας παρακαλώ να θυμάστε ότι μια φρικτή τραγωδία εκτυλίχθηκε εκεί. Συμμορφωθείτε επιδεικνύοντας σεβασμό προς όλους όσοι υπέφεραν και θυσιάστηκαν».

Η SoloEast, μια εταιρεία που οργανώνει εκδρομές στο Τσερνομπίλ, είδε τις κρατήσεις της να αυξάνονται κατά 30% μετά την προβολή της σειράς της HBO.Επισημαίνει ότι ζήτησε από τους επισκέπτες να επιδεικνύουν σεβασμό στον χώρο.