Διαψεύδει η Άγκυρα ότι τουρκικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη μετάβασή του στο Αγαθονήσι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο πηγές ασφαλείας της γειτονικής χώρας.

«Τα τουρκικά μαχητικά δεν ενεπλάκησαν σε καμιά παρενόχληση. Τα αεροσκάφη έκαναν το συνηθισμένο καθήκον τους» ανέφεραν τουρκικές πηγές ασφαλείας, σύμφωνα με το Anadolu.

Στο περιστατικό αναφέρθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι τα τουρκικά αεροσκάφη «ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα να κάνει χαμηλούς  ελιγμούς».

Στέλνοντας μάλιστα μήνυμα στην Τουρκία ο κ. Τσίπρας σημείωσε ακόμη ότι «πρέπει να ξέρουν ότι αυτές οι ανόητες ενέργειες δεν έχουν νόημα. Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τζάμπα.  Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα φτάσει σε κάθε πλευρά της Ελλάδας ακόμη και αν πρέπει να πάει κολυμπώντας. Αν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε για να υπερασπιστούμε το δίκιο και την κυριαρχία μας».

Συγκεκριμένα αναφερθείς στο περιστατικό ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Πριν από λίγο είχα την τιμή να με υποδεχθούν κατά την άφιξή μου εδώ στο Αγαθονήσι και κάποια μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας. Φαίνεται, ένεκα της ημέρας, ήθελαν να συμμετάσχουν και αυτοί στον εθνικό μας εορτασμό. Ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε κάποιους χαμηλούς ελιγμούς μέχρις ότου τα ελληνικά μαχητικά, όπως πάντα γίνεται, να αναχαιτίσουν τις δυνάμεις που παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο»

» Με σκοπό άραγε τι; Να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο του πρωθυπουργού; Πρέπει να ξέρουν ότι αυτές οι ανόητες ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα. Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τζάμπα, είναι το μήνυμα που θα τους στείλω.»

» Πρώτον, γιατί εμείς θα είμαστε πάντα εκεί να υπερασπιστούμε την εθνική μας ακεραιότητα. Δεύτερον, γιατί ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί και στο πιο απομονωμένο νησί της χώρας μας, στην πιο απομονωμένη και ακριτική γωνιά, ακόμα και αν χρειαστεί να φτάσει κολυμπώντας».

Ο κ. Τσίπρας κατέληξε στέλνοντας μήνυμα για διάλογο και συνεννόηση, συμπληρώνοντας ωστόσο: «Αλλά αν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε, που γνωρίζει η συλλογική μας συνείδηση από χρόνια. Μας το έχουν μάθει οι πρόγονοί μας, για να υπερασπιστούμε το δίκαιο και την κυριαρχία μας».

Embedded video

ANADOLU AJANSI

@anadoluajansi

❝Türk jetleri Ege’de herhangi bir taciz olayına karışmadı❞ http://v.aa.com.tr/1429332 

See ANADOLU AJANSI’s other Tweets

 

Loading...