Το μνημόνιο έφυγε αλλά οι δανειστές ξανάρχονται! Η αξιολόγηση και το σενάριο για τις συντάξεις

Η αξιολόγηση και το σενάριο για τις συντάξεις

Στην Αθήνα επιστρέφουν οι Θεσμοί, προκειμένου να κάνουν την πρώτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση, η οποία θα διαρκέσει έως και τις 14 Σεπτεμβρίου.

Στο «μικροσκόπιο» των Θεσμών μεταξύ άλλων θεμάτων θα μπουν οι εξαγγελίες που έκανε ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η πορεία των δημοσιονομικών, προκειμένου να κλειδώσει το υπερπλεόνασμα του 2019, οι εκκρεμείς αποκρατικοποιήσεις, καθώς και το ζήτημα των συντάξεων.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η Κομισιόν φέρεται να εξετάζει σενάριο, το οποίο αφήνει σε εκκρεμότητα το θέμα των συντάξεων έως τον Απρίλιο του 2019. 

Αναμένεται να συζητηθούν επίσης ξανά οι αλλαγές στα εργασιακά και η αύξηση του κατώτατου μισθού με κατάργηση του υποκατώτατου μισθού.

Ένα ακόμα θέμα που θα τεθεί στο τραπέζι είναι οι αλλαγές στο Δημόσιο και η διορία για την ολοκλήρωσή τους μέχρι και το τέλος του χρόνου. Στην ατζέντα υπάρχουν επίσης η πορεία των αποκρατικοποιήσεων που εκκρεμούν (Ελληνικό, Εγνατία, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ), αλλά και η λειτουργία της Ελληνικής Εταιρίας Συμμετοχών και Περιουσίας.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το newpost.gr, οι απεσταλμένοι των θεσμών θα κάνουν τις συζητήσεις με την κυβέρνηση στα υπουργεία και όχι στα κεντρικά ξενοδοχεία, όπως έκανε η τρόικα.