Το μεγάλο Ψέμα, τα Μυστικά και η Δημοσιογραφία…

Αν με ρωτούσες στο παρελθόν γιατί έγινα δημοσιογράφος θα σου απαντούσα αυθόρμητα ότι από μικρή αυτό ήθελα να κάνω… και κάπως έτσι θα έκοβα την κουβέντα.

Πάντα όμως υπήρχε μέσα μου ένα πελώριο γιατί αυτό το επάγγελμα και όχι ένα άλλο… η αλήθεια είναι ότι οι λόγοι που το επέλεξα ήταν αρχικά τρεις…

Πρώτον για να γίνω γνωστή και να χρησιμοποιώ τις γνωριμίες μου για την ωφέλειά μου. Δεύτερον γιατί άφοβα μπορούσα να κρίνω τους πάντες και τα πάντα χωρίς κανένα κόστος… και τρίτον γιατί μέσα από αυτό νόμιζα ότι τα ξέρω όλα και όλους.. η κλασική απάντηση που έδινα « καλύτερα μην ανοίξω το στόμα μου» δημιουργούσε δράκους, μυστήριο και πολλά άλλα παραμυθία και όλα αυτά για να πιστεύουν οι άλλοι ότι ΕΓΩ ξέρω κάτι περισσότερο από αυτούς. Αυτό βέβαια ίσχυε για μένα και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να προσβάλλω τους ανθρώπους αυτού του χώρου…αλλά αυτή η στήλη όπως ξέρετε είναι το δικό μου ημερολόγιο και μεταφέρει σκέψεις, συναισθήματα και αλήθειες μέσα από την ξεκάθαρη ανάγκη μου να επικοινωνήσουμε πραγματικά λέγοντας πια την αλήθεια… γιατί Δημοσιογραφία αυτό σημαίνει να μεταφέρεις την αληθινή είδηση στους αναγνώστες σου, χωρίς προσωπική θέση, χωρίς συναίσθημα, χωρίς σκοπιμότητα, χωρίς απόκρυψη οποιασδήποτε συνθήκης για να μπορεί ο κόσμος να βγάλει ανεπηρέαστος τα δικά του συμπεράσματα.

Ενώ θεωρητικά το διδάχτηκα στη Σχολή μου δυστυχώς λίγες φορές στο παρελθόν το έκανα πράξη, μέχρι που δημιουργήθηκε αυτό το site, στις 14 Απριλίου 2011. Μόλις το είδα on line έβαλα τα κλάματα, νόμιζα ότι ήταν από συγκίνηση που κατάφερα να κάνω κάτι δικό μου… η αλήθεια είναι ότι εκείνη την στιγμή αισθάνθηκα ισχυρή, ότι δεν έχω κανέναν ανάγκη και μπορώ να κάνω ότι θέλω… δηλαδή είχα την Εξουσία στα χέρια μου. Μέγα ΛΑΘΟΣ.. το κατάλαβα στην συνέχεια..

Η εργασία αυτή είναι συλλογική αλλά η Αλήθεια είναι μία. Στην αρχή ήταν δύσκολο να μεταφερθεί μιας και οι αρθρογράφοι μας ήταν άλλοι Δεξιοί, άλλοι Αριστεροί, άλλοι Παοκτζήδες, άλλοι Ολυμπιακοί, άλλοι Αεκτζήδες, άλλοι Πατριώτες, άλλοι μνημονιακοί και έτσι το site δεν είχε ταυτότητα είχε αυτό που λέμε ειδήσεις για όλα τα γούστα… Ξέρετε γιατί; Γιατί στην πραγματικότητα δεν μεταφέραμε την είδηση, απλά ασκούσαμε Προσωπική Κριτική… Ποιος αλήθεια μας δίνει το δικαίωμα να κρίνουμε τους άλλους; Σε ποιο μάθημα στη Δημοσιογραφία μας το δίδαξαν αυτό; Από όσο θυμάμαι σε κανένα….

και κάπως έτσι όλοι εμείς που είμαστε στο site αυτό πήραμε μία απόφαση να έχουμε μία θέση μία στάση αποκλειστικά ωφέλιμη για την Πατρίδα μας, για την Ελλάδα μας, για τα νέα παιδιά αυτού του ιερού τόπου… αποφασίσαμε να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που έχει σκοπό την απελευθέρωση σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα χωρίς κριτική σκέψη με απλή περιγραφή αφήνοντας εσάς να επιλέξετε.. ή την Αλήθεια ή την Πλάνη…