Ο πλήρης έλεγχος της κατεχόμενης Κύπρου αποτελεί μεθοδευμένη και στοχευμένη πάγια επιδίωξη της Τουρκίας, δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, αποκαλύπτοντας στην ουσία της πραγματικές προθέσεις της γειτονικής χώρας.

Σχολιάζοντας τα πρόσφατα γεγονότα στα Κατεχόμενα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε ότι αυτό δεν είναι φαινόμενο που παρατηρήθηκε μετά το «ναυάγιο» του Κραν Μοντανά, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι τα τζαμιά δεν έχουν χτιστεί σε μία νύχτα.

Αφορμή στάθηκε ότι στα Κατεχόμενα βρίσκεται σε εξέλιξη διαμάχη για τον ιμάμη των Τουρκοκυπρίων, που κρατήθηκε και ανακρίθηκε πρόσφατα στην Τουρκία, με την προσπάθεια απομάκρυνσης λεγόμενου «υπουργού» που επίσης βρέθηκε στο στόχαστρο του τουρκικού καθεστώτος στο γενικότερο πλαίσιο εξισλαμισμού.

«Γι’ αυτόν τον λόγο επιμένω πως η Κύπρος πρέπει να απεξαρτηθεί από όλα αυτά που αποτελούν βαρίδια και κωλύματα στην προσπάθεια οι Κύπριοι να είναι αφέντες στον τόπο τους», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης.

Ο Κύπριος Πρόεδρος επισήμανε ότι στη συνάντηση που θα έχει σε μερικές εβδομάδες στη Νέα Υόρκη με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, θα εκφράσει την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για συνέχιση των διαπραγματεύσεων, υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθούν οι βασικές προϋποθέσεις που έθεσε ο κ. Γκουτέρες για ένα κανονικό κράτος.

Αναρτήθηκε από: tribune.gr