Τι προκάλεσε το ξέσπασμα της Ακρίτα! «Καλά δεν ντρέπεστε; Είστε ηθοποιοί!»

Όλα ξεκίνησαν από την απόφαση του Εθνικού Θεάτρου να ονομάσει μια από τις σκηνές του, που βρίσκεται στο κτίριο του στην οδό Πανεπιστημίου, σε σκηνή Ελένη Παπαδάκη.

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών έκανε λόγο για «απαράδεκτη» απόφαση του Εθνικού Θεάτρου, με πολιτικά και όχι καλλιτεχνικά κριτήρια και ζήτησε την άμεση ανάκλησή της.

Η αντίδραση του ΣΕΗ προκάλεσε το ξέσπασμα της Έλενας Ακρίτα, που κατακεραύνωσε το σωματείο των ηθοποιών για τη στάση που υιοθέτησε μετά την απόφαση του Δημήτρη Λιγνάδη να δοθεί το όνομα της Ελένης Παπαδάκη σε σκηνή του REX.

«Καλά δεν ντρέπεστε; Είστε ηθοποιοί και υπογράφετε διαμαρτυρία για να μην δοθεί το όνομά της τεράστιας Ελένης Παπαδάκη σε σκηνή του Εθνικού Θεάτρου; Έχετε ιδέα πόσο τεράστια θεατρίνα υπήρξε; Πόσο πολεμήθηκε, πόση ζήλεια, φθόνο και μίσος αντιμετώπισε στη σύντομη ζωή της; Θα τιμηθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ από μια πολιτεία που άργησε τόσο να την αναγνωρίσει; Κι όλα αυτά τα κάνετε γιατί πολιτικά η Παπαδάκη ήταν δεξιά και δεν την γουστάρουμε; Κι είστε ηθοποιοί; Ντροπή!», έγραψε η κ. Ακρίτα σε ανάρτησή της στο Facebook.

Η Ελένη Παπαδάκη υπήρξε μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός, που διέπρεψε σε ποικίλους ρόλους. Στα 17 της πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης του Σπύρου Μελά, το 1925 και οι κριτικοί είχαν χαρακτηρίσει τότε αυτή την παρουσία της ως αποκάλυψη. Η Ελένη Παπαδάκη, στα 36 της χρόνια, εκτελέστηκε κατά τα Δεκεμβριανά, στα διυλιστήρια της ΟΥΛΕΝ.