Θεσσαλονίκη: Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε γιατρό στο ΑΧΕΠΑ

Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού καταγράφηκε σε γιατρό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Θετική στον κορονοϊό διαγνώστηκε μια γιατρός στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για νεαρή ειδικευόμενη γιατρό, η οποία εργάζεται στην παθολογική κλινική που δέχεται όλα τα κρούσματα του κορονοϊού.

Η γιατρός είναι καλά στην υγεία της ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει τα απαραίτητα τεστ στο προσωπικό στην παθολογική κλινική. Μία μέρα νωρίτερα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης έκαναν λόγο σε ανακοίνωσή τους για ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό.

Όπως κατήγγειλαν την Τετάρτη (1.4), τα αντισηπτικά είναι σε έλλειψη, ενώ οι μάσκες προστασίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορoνοϊού έχουν τελειώσει, με συνέπεια κάποιοι γιατροί και νοσηλευτές να εργάζονται επί δύο ημέρες με την ίδια μάσκα.

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο ΑΧΕΠΑ επισημαίνουν: «Προστατέψτε το προσωπικό που χειροκροτείτε! Πρέπει να σταθούμε όρθιοι! Πρέπει να ανταποκριθούμε στις έκτακτες ανάγκες! Η έλλειψη προστατευτικού υλικού είναι τραγική. Πού είναι οι δωρεές; Πού είναι η επιπλέον χρηματοδότηση; Νιώθουμε μόνοι και απροστάτευτοι απέναντι σε διφορούμενες οδηγίες, ελλείψεις και παλινωδίες. Προστατέψτε μας! Βοηθήστε μας για να σας βοηθήσουμε!».