Θες να βρεις δουλειά; Ακολούθησε αυτά τα βήματα! Η φράση‑κλειδί που θα σε κάνει να κερδίσεις

Οι συνεντεύξεις για δουλειά είναι κάτι πολύ αγχωτικό για τους υποψήφιους υπαλλήλους, καθώς θα κρίνουν το αν αυτοί θα αναλάβουν την θέση για την οποία δήλωσαν επιθυμία.

Πολύς κόσμος προετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς πριν περάσει από αυτήν τη διαδικασία ώστε να μπορεί να είναι όσο το δυνατόν πιο σωστός στις απαντήσεις που θα δώσει και να εξασφαλίσει περισσότερες πιθανότητες για να προσληφθεί.

Τα ευχάριστα είναι ότι οι περισσότεροι εργοδότες λαμβάνουν υπόψιν τους το άγχος της όλης διαδικασίας. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι σκοπεύουν να σε λυπηθούν και να ρίξουν τον πήχη, γι’ αυτό και θα πρέπει να περιμένεις τα πάντα.

Η επιστήμη βέβαια μπορεί να σε βοηθήσει με αυτό. Όπως έχει προκύψει από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε Αμερική και Ευρώπη, υπάρχει μία πολύ συγκεκριμένη φράση η οποία μπορεί να σε ανυψώσει στα μάτια του ανθρώπου που «εξετάζει» κατά πόσο μπορείς να αναλάβεις τις ευθύνες της θέσης που διεκδικείς

Και ποια μπορεί να είναι αυτή;

«Αγαπώ τη δουλειά μου». Μια μικρή φράση, με τόσο μεγάλο νόημα.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, τα λόγια αυτά εκτιμώνται σαφώς περισσότερο από ένα εντυπωσιακό βιογραφικό το οποίο θα αποδειχθεί άνευ ουσίας αν η αύρα σου, η αυτοπεποίθησή σου και η αγάπη για τη δουλειά σου «δεν περάσουν» στον υποψήφιο εργοδότη σου.

Η πρώτη εντύπωση είναι σύμφωνα με την κοινή γνώμη και η πιο σημαντική, γι’ αυτό και ο χρόνος που έχεις να δείξεις τον εαυτό σου είναι ελάχιστος. Αξιοποίησε τον σωστά.