Πρόκειται για μια συνάντηση ιστορική. Κιμ Γιονγκ Ουν και Ντόναλντ Τραμπ θα «σφίξουν» τα χέρια στη συνάντησή τους στην Σιγκαπούρη, ρίχνοντας λίγο… καυτό νερό στον «πάγο» δεκαετιών που χαρακτήριζε τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας.

Στρατηγικός σύμμαχος της Νοτίου Κορέας οι ΗΠΑ εδώ και χρόνια, αντιμετώπιζε την χώρα της δυναστείας των Κιμ με καχυποψία και απειλές. Τα αισθήματα βεβαίως ήταν… αμοιβαία, αφού και ο Κιμ Γιονγκ Ουν έριχνε συχνά – πυκνά λάδι στη φωτιά με τις κατά καιρούς δηλώσεις του.

Όλα αυτά μέχρι τώρα όμως. Η σημερινή μέρα Τρίτη 12.06.2018, θα είναι ιστορική. Θα είναι η μέρα που οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν και θα προσπαθήσουν να γράψουν τα ονόματά τους στην Ιστορία, επιδιώκοντας πρόοδο με γνώμονα την παγκόσμια ειρήνη.

Ήδη όμως, υπάρχουν αλλαγές που ίσως δεν… προμηνύουν θετικές εξελίξεις.

Η απόφαση του Κιμ Γιονγκ Ουν που ανάγκασε τον Τραμπ να… αλλάξει το πρόγραμμά του!
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν όρισε προθεσμία για την ολοκλήρωση της Συνόδου της Σιγκαπούρης! Κάτι που προκάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να μεταφέρει για την Τρίτη την αναχώρησή του. Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να αποχωρήσει την Τετάρτη.

Τις πληροφορίες μετέδωσε σήμερα το Bloomberg News.

Επικαλούμενο δύο Αμερικανούς αξιωματούχους, με γνώση στον προγραμματισμό του ταξιδιού του μεγιστάνα προέδρου, το Bloomberg αναφέρει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν διατεθειμένος να παραμείνει περισσότερο εφόσον οι διαπραγματεύσεις σημείωναν πρόοδο.

Ωστόσο αφού ο Κιμ όρισε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αναχώρησή του, έτσι έκανε κι ο Αμερικανός πρόεδρος.

Loading...