Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Τα νέα έντυπα Ε1 και Ε2 για τις φορολογικές δηλώσεις 2018

Τα νέα έντυπα Ε1 και Ε2 για τις φορολογικές δηλώσεις 2018

Η απόφαση με τον τύπο και το περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2017 και των λοιπών εντύπων και των δικαιολογητικών εγγράφων που συνυποβάλλονται με αυτή δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ.Πιτσιλή, στην οποία περιλαμβάνονται αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωσή των νέων εντύπων Ε1 και Ε2, δείχνουν ότι σε λίγο καιρό θα πατήσουμε το enter για την είσοδό μας στο Taxisnet.

Για να είστε λοιπόν όσο το δυνατό καλύτερα προετοιμασμένοι δείτε παρακάτω τα νέα έντυπα Ε1 και Ε2, τις αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωσή τους, τις αλλαγές και τα σημεία που χρειάζεται προσοχή.

Οι κωδικοί για τις δαπάνες με πλαστικό χρήμα

Καινούριο στοιχείο στη φετινή δήλωση, η αναγραφή των δαπανών με πλαστικό χρήμα, προκειμένου να εξασφαλιστεί από μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες το αφορολόγητο. Ο λόγος για τους κωδικούς 049-050 που συναντώνται στον πίνακα 7.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση Πιτσιλή «οι παραπάνω κωδικοί δεν προσυμπληρώνονται από τη Φορολογική Διοίκηση, αλλά οι ίδιοι οι φορολογούμενοι υπολογίζουν το σύνολο και το αναγράφουν».

 

Προς διευκόλυνση του υπολογισμού αυτού, προστίθεται «η Φορολογική Διοίκηση αναρτά την ηλεκτρονική πληροφόρηση που έχει στη διάθεσή της και οι φορολογούμενοι έχοντας οι ίδιοι το βάρος της απόδειξης,αναγράφουν αυτά που πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.»

» Δαπάνες οι οποίες έχουν μεν εξοφληθεί με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής αλλά δεν περιλαμβάνονται στην αναρτώμενη πληροφόρηση, συμπεριλαμβάνονται εφόσον πληρούν τις ίδιες προϋποθέσεις και αποδεικνύονται από τον φορολογούμενο με κάθε πρόσφορο μέσο.».

Το νέο έντυπο Ε1

Το νέο έντυπο Ε2

Loading...