Νέα ψηφοφορία αναφέρεται στα 7 θαύματα της φύσης… σύμφωνα με το  tro-ma-ktiko.blogspot.gr.

Μέσα στις εκατοντάδες υποψηφιότητες έχουμε και ελληνικές, όπως είναι η μοναδική στον κόσμο Σαντορίνη, το βουνό των θεών, ο Όλυμπος, και τα επιβλητικά Μετέωρα.

Η καθεμία από τις ελληνικές υποψηφιότητες έχει το δικό της λόγο για να κερδίσει μια θέση στο βάθρο των επτά θαυμάτων της φύσης. Η Σαντορίνη, η οποία μέχρι στιγμής βρίσκεται στην 112η θέση, προβάλλεται για την θεαματική φυσική ομορφιά της. Φημίζεται για τα υπέροχα πετρώματα της και το υπέροχο ηφαιστειακό τοπίο, που της προσδίδουν όλα αυτά τα υπέροχα χρώματα, αλλά και την ρυμοτόμηση των χωριών της, τα οποία είναι χτισμένα στην άκρη ενός γκρεμού, αφού το νησί λόγω της κατάρρευσης της καλδέρας έχει τριγύρω του γκρεμούς. Οι εκτιμήσεις βέβαια για την θέση που θα καταλάβει τελικά το νησί είναι πολύ θετικές και όλοι πιστεύουν ότι πολύ γρήγορα θα ανέβει πολύ πιο πάνω στην κατάταξη.

Από την άλλη μεριά ο Όλυμπος διεκδικεί μία θέση στην επτάδα, λόγω του ότι είναι ένα από τα υψηλότερα όρη της Ευρώπης, μοναδικό σε βλάστηση αλλά και σε πανίδα με εκατοντάδες ενδημικά είδη, ο οποίος καταλαμβάνει την αμέσως επόμενη από την Σαντορίνη θέση, την 113η.

Τέλος, τα Μετέωρα, τα οποία κατέχουν μέχρι στιγμής την 116η θέση, δημιουργήθηκαν πριν από 60 εκατομμύρια χρόνια και φθάνουν σε ύψος τα 550 μέτρα αποτελούμενα από κροκαλοπαγή πετρώματα, πράγμα που δείχνει πως πολύ παλαιότερα αποτελούσαν θαλάσσια περιοχή. Σύμφωνα με σχόλιο των διοργανωτών αποκαλούνται “οι βράχοι που πετούν”.

Μέχρι στιγμής οι υποψηφιότητες φθάνουν τις 300 και πρόκειται για μοναδικά φυσικά τοπία, όπως οι αμμόλοφοι της Σαχάρας, τα εντυπωσιακά φιόρδ ή το γνωστό Grand Canyon.

Εκτιμάται πως η ψηφοφορία θα ξεπεράσει τις 1 δισεκατομμύριο ψήφους μέσω της ιστοσελίδας των επτά θαυμάτων, προκειμένου να εκλέξουν το δικό τους θαύμα της φύσης. Το Φθινόπωρο του 2010 στην ιστοσελίδα των επτά θαυμάτων της φύσης θα ανακοινωθεί η τελική κατάταξη των 21 υποψηφιοτήτων που θα τεθεί εκ νέου στην κρίση του κοινού.