ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα – Τα επόμενα βήματα του Αλέξη Τσίπρα

Τσίπρας

Την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συγκαλεί σήμερα το απόγευμα (στις 6 στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής) ο Αλέξης τσίρπας, ενόψει της αυριανής ορκωμοσίας των νέων βουλευτών.

Η συνεδρίαση έρχεται μία ημέρα μετά την πρώτη μάζωξη των στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, μία μάζωξη που έγινε υπό τον κ. Τσίπρα και σηματοδότησε την άτυπη έναρξη των διαδικασιών «πασοκοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνεδρίαση αυτή, στην οποία μετείχαν στελέχη όπως ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Θάνος Μωραίτης, ο Γιάννης Ραγκούσης, η Λούκα Κατσέλη και άλλοι,

αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μία ενιαία οργανωτική επιτροπή, που θα προετοιμάσει το συνέδριο για το νέο σχήμα, που θα αποτελέσει τον εκφραστή του λεγόμενου προοδευτικού χώρου,

συνεχίζοντας ουσιαστικά την κληρονομιά του ΠΑΣΟΚ – με ολίγη από τον παλαιό και σημερινό ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συζήτηση της Προοδευτικής Συμμαχίας έπεσε και η ιδέα να εκλεγεί ο επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας από τη βάση, μία διαδικασία που εισήχθη στην πολιτική ζωή της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα από τον Γιώργο Παπανδρέου το 2004.

Σημειωτέον ότι οι περισσότεροι συμμετέχοντες πρώην πασόκοι στη χθεσινή συνεδρίαση της Προοδευτικής Συμμαχίας προέρχονται από το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τσίπρας ήταν επιφυλακτικός, αλλά δεν απέρριψε την πρόταση, καθώς αυτή πρέπει να συζητηθεί πρώτα τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου πολλά στελέχη βλέπουν αυτές τις διαδικασίες με όχι καλό μάτι.

Στην κοινοβουλευτική ομάδα το απόγευμα ο κ. Τσίπρας αναμένεται να δώσει το πρώτο δείγμα για την αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει απέναντι στην κυβέρνηση. Και επίσης να διανείμει ρόλους στη διάταξη της νέας ΚΟ.

Κρίσιμες θέσεις, λέγεται ότι διεκδικούν στελέχη όπως ο Δημήτρης Βίτσας, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Νίκος Φίλης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αλλά και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.