Συρία: 83 νεκροί από συγκρούσεις κυβερνητικών δυνάμεων και τζιχαντιστών

Τουλάχιστον 83 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο στη Συρία στις συγκρούσεις μεταξύ των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και τζιχαντιστικών ομάδων και ισλαμιστών ανταρτών κοντά στην επαρχία Ιντλίμπ.

Από την Πέμπτη, τουλάχιστον 44 φιλοκαθεστωτικοί μαχητές καθώς και 39 τζιχαντιστές ή ισλαμιστές αντάρτες σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις αυτές, που συνοδεύονται από αεροπορικά πλήγματα του συριακού στρατού ή του ρώσου συμμάχου του, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Συρία.

Οι μάχες ακολούθησαν αντεπίθεση που εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές και οι ισλαμιστές αντάρτες στη βορειοδυτική πλευρά της επαρχίας Χάμα, που γειτνιάζει με αυτήν της Ιντλίμπ.

Επωφελούμενοι από την επίθεση αυτή, τζιχαντιστές και αντάρτες πήραν τον έλεγχο των δύο χωριών, Ταλ Μάλεχ και Τζιμπίν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Τσαμ (HTS, πρώην συριακής πτέρυγας της Αλ Κάιντα) αλλά και αυτοί της Χούρας αλ-Ντιν, οργάνωσης που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, η ακόμη του ισλαμικού Κόμματος του Τουρκεστάν, μετείχαν σε αυτή την αντεπίθεση, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Συρία.