Συναγερμός στην Τουρκία – Ισχυρός σεισμός 6,9 Ρίχτερ

Ο σεισμός σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο είχε μέγεθος 6,9 Ρίχτερ. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο σεισμός έγινε αισθητός  και στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο εντοπίζεται εννέα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σιβρίς και 221 χιλιόμετρα βορειοανατολικά Γκαζιαντέπ.

​Το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 10 χιλιόμετρα.

​Η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της ανατολικής Τουρκίας, αλλά και στις γειτονικές χώρες, όπως η Συρία και το Ιράκ.

Μάλιστα επιβεβαιώνεται και η προηγούμενη ανάρτηση του Πενταπόσταγμα, καθώς αναφέραμε πως έρχεται μεγάλος σεισμός στην Τουρκία. 

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Θα ακολουθήσουν ισχυροί μετασεισμοί

«Σφοδρότατος ο σεισμός, το επίκεντρό του εντοπίζεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Το ρήγμα το οποίο έχει ενεργοποιηθεί είναι της ανατολικής Ανατολίας, ήδη γίνονται μετασεισμοί και θα γίνουν πολλοί ακόμα, καθώς ο σεισμός είναι πολύ μεγάλος. Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει, οι μετασεισμοί βρίσκουν ακόμα πιο ευάλωτα τα κτίρια σε τέτοια μεγέθη», τόνισε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος στον ΣΚΑΪ.