Συναγερμός στην Φλόριντα – Έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους!

Η καταιγίδα Alberto πλησιάζει τις ακτές της Φλόριντα, στον Κόλπο του Μεξικού, προκαλώντας συναγερμό στις αμερικανικές αρχές, οι οποίες ενημέρωσαν χιλιάδες κατοίκους να λάβουν τα μέτρα τους, για πιθανή εκκένωση των κατοικιών τους, αναφέρει το usay.gr.

Ο εφιάλτης της Ίρμα επιστρέφει στη χερσόνησο της Φλόριντα, η οποία θα βρεθεί και πάλι στο έλεος των καιρικών φαινομένων.

«Το επίκεντρο της καταιγίδας Alberto θα περάσει βόρεια της χερσονήσου και θα πλήξει τις περιοχές που έχουνε ενημερώσει τη Δευτέρα», δήλωσε ένας εκ των μετεωρολόγων που παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου στην αρμόδια αμερικανική υπηρεσία.

Οι κάτοικοι της Φλόριντα έχουν ήδη ειδοποιηθεί για την επικίνδυνη καταιγίδα, η οποία θα πλήξει και περιοχές στην Τζόρτζια, τη Νότια Καρολίνα και την Αλαμπάμα.

Η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία κάνει λόγο για μεγάλες ποσότητες βροχής, ισχυρότατους ανέμους και τεράστια κύματα στις ακτές, εκδίδοντας απαγόρευση ακόμη και για τους σέρφερ, οι οποίοι περιμένουν ανάλογες καταιγίδες, προκειμένου να δοκιμάσουν τα όριά τους.