Συναγερμός στη Βουλή για τον κορωναϊό: Πληροφορίες για δύο ύποπτα κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βουλή καθώς υπάρχουν πληροφορίες για δύο ύποπτα κρούσματα για κοροναϊό, ενώ ένα ακόμα ύποπτο κρούσμα μεταβαίνει στο Αττικόν. Μετά την επιβεβαίωση των τριών κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν σημάνει συναγερμό.

Οι ίδιες πληροφορίες που επικαλείται το CNN αναφέρουν πως πρόκειται για δύο εργαζόμενους στη Βουλή που πρόσφατα είχαν ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία και οι οποίοι εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα.

Τα δύο άτομα οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο για εξετάσεις, οι οποίες έχουν αποσταλλεί στο ΠΑΣΤΕΡ και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Νέο ύποπτο περιστατικό μεταβαίνει στο Αττικόν

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο νοσοκομείο Αττικόν, αναμένεται να μεταβεί άτομο που έχει ύποπτα συμπτώματα και που επίσης με πληροφορίες έχει σχέση με την 40χρονη που έχει διαγνωσθεί θετική στον κορωνοϊό.

Με βάση το ιστορικό που ανέφερε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο κρίθηκε σκόπιμο να ελεγχθεί στο Αττικόν.

Μέτρα προστασίας στη Βουλή

Μέτρα προστασίας απέναντι τον κοροναϊό που «χτύπησε» την πόρτα της χώρας, λαμβάνει η Βουλή, καθώς στους χώρους της κινούνται καθημερινά εκτός από τους βουλευτές, περισσότεροι από 1.000 άτομα, υπάλληλοι, συνεργάτες βουλευτών, αστυνομικοί και επισκέπτες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Πρόεδρος του Σώματος Κώστας Τασούλας αποφάσισε να διαμορφωθεί ένας ειδικός χώρος στον προαύλιο χώρο, προκειμένου να ελέγχονται όλοι όσοι εμφανίσουν συμπτώματα, δηλαδή, υψηλό πυρετό, καταρροή και βήχα.

Οι υπάλληλοι που θα εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα καλούνται να μην προσέρχονται στο ιατρείο της Βουλής, το οποίο σε κάθε περίπτωση θα παραμείνει ανοιχτό.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή να αντικατασταθούν στις τουαλέτες τα «στέρεα» σαπούνια από υγρά, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού εάν υπάρξει κρούσμα στο Κοινοβούλιο. Έξω από τις αίθουσες, τοποθετήθηκαν επιπλέον αντισηπτικά χεριών.

Πριν από λίγες ημέρες η υγειονομική μονάδα της Βουλής είχε αποστείλει σε όλους όσοι εργάζονται στο Κοινοβούλιο ενημερωτικό e-mail με βασικά μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.