Ο επικεφαλής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας άθελα του αποκάλυψε αυτό που πρόκειται να συμβεί: «Υπάρχει δυσκολία να ανταποκριθεί η ελληνική οικονομία στα πρωτογενή πλεονάσματα άνω του 2% έως το 2060 με πιθανή εξαίρεση τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες» τόνισε….

Η τελευταία φράση αποτελεί και την ουσία όλης της υπόθεσης και δείχνει γιατί υποθηκεύτηκε η χώρα, γιατί λύνονται εθνικά θέματα όπως-όπως, γιατί ήρθαν τα μνημόνια, υπερταμείο κτλ … Συνεπώς, είμαστε πολύ κοντά, προ ραγδαίων εξελίξεων, καθώς το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο πρέπει να βγει για να ανταπεξέλθει η χώρα… 

Η ρήση του Στουρνάρα ταιριάζει με μια ακόμη πληροφορία που έρχεται από την Κύπρο. ΗΠΑ-Βρετανία ξεκινούν γεωτρήσεις συνεπώς το σημείο μηδέν για την τέλεια καταιγίδα πλησιάζει με ταχύτατους ρυθμούς….

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος προειδοποιεί ότι τα μεγέθη αυτά αποτελούν σημαντικό ανασχετικό παράγοντα για τη βιωσιμότητα του χρέους.

«Ουδεμία χώρα στον κόσμο, με πιθανή εξαίρεση τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες, έχει επιτύχει τόσο υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Επομένως, αυτή η υπόθεση αποτελεί και τη μεγαλύτερη επισφάλεια στην ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους μακροπρόθεσμα» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΤτΕ.

Loading...